Müslüman çocuğun ilk önce eğitilmesi,alıştırılması gereken şey namazdır,çünkü dal küçükken eğilir.Namaz normal olarak büluğdan sonra farz olmakla beraber,çocuğun buna alışması ve daha erken yaşlarda başlatılması gerekmektedir.

RESULULLAH S.A.V efendimiz bir hadis-i şerif lerinde şöyle buyurmuşlardır:
Çocuklarınıza yedi yaşındayken namaz kılmayı ögretiniz.On yaşına bastığı halde namaz kılmazsa dövünüz.(Ebu davud)

Kendisi hiçbir çocuğu dövmeyen ve onların dövülmesini istemeyen RESULULLAH S.A.V efendimiz,on yaşına bastığı halde namaz kılmayan çocukları sadece eğitim maksadıyla dövmeye izin verdmiştir.

Bu hadis- i şerif te çocuklara verilmesi gereken bazı eğitim ve öğretim esasları ele alınmaktadır.

Bunlardan birincisi,yedi yaşına basan çocuğa namazın nasıl kılınacağının öğretilmesidir.Yedi yaş sınırı hususunda kız ve erkek çocukları arasında fark yoktur.Dindar bir çevrede yetişen bir çocuk,namaz kılmayı yedi yaşına kadar zaten öğrenmiş olur.Bu durumda onun eksikliklerini tamamlamak anne ve babaya düşen bir görevdir.

On yaşına geldiği halde öğüt ve nasihata kulak vermeyip namaz kılmamakta direten çocukları azarlamalıdır.Azardan da anlamayanları,bir yerlerini incitmeyecek şekilde dövmelidir.Bu dövme işi eğitim maksadıyla yapılmalı,ona ancak mecbur kalındığı zaman başvurulmalıdır.Dövmeye gelinceye kadar azarlama,kulak çekme gibi basamaklar vardır..

RABBİM cümlemizin çocuklarını islama hayırlı olan evladlardan etsin..

ve bizler öldükten sonra amel defterimizi kapatmayan salih evlatlardan etsin..

AMİN

alıntı