DIŞARDA
Level completed: 51%,
Points required for next Level: 248
Overall activity: 0%
Achievements

WinRAR ile yüksek oranda sıkıştırma yapmak - resimli anlatım
Size WinRAR ile yüksek oranda sıkıştırma yapmayı anlatacağım. Örneğimizde PHP-Nuke 7.5'in dosyalarını sıkıştıracağız. Dosyaların bulunduğu klasöre sağ tıklayıp "Arşive ekle..."yi (Add to archive...) seçiyoruz.

Açılan kutuda Sıkıştırma yöntemini (Compression method) En iyi (Best) yapıyor ve sağdaki seçeneklerden "Katı arşiv oluştur"u (Create solid archive) işaretleyip Tamam'a tıklayarak arşivi oluşturuyoruz.

Oluşturduğumuz arşivin boyutu 1,79 MB oldu.

Aynı arşivi bu kez bu işlemleri uygulamadan yaptık ve dosyanın boyutu 4,24 MB oldu.

Not: Sıkıştırılacak dosyanın türüne göre sıkıştırma oranı çok düşebilir. Sıkıştırma oranının her zaman yüksek olacağını garanti etmiyoruz.
Kolay gelsin.
VEYA BÖYLE
Winrar İle Dosya Sıkıştırma Resimli Anlatım
Winrar sıkıştırma programı Rus yazılım uzmanı olan Eugene Roshal tarafından geliştirilmiştir ve kısa zamanda Winzip'in en büyük rakibi olmuştur. 48 dilde sürümleri olduğu içinde bir çok ülkede kullanılır olmuştur.
Winrar ile dosya sıkıştırma
Henüz bilgisayarınıza Winrar dosya sıkıştırma programını kurmadıysanız 'winrar indir' sayfamızdan Winrar deneme sürümünü yükleyebilirsiniz.
Winrar programını kurduysanız yapmanız gereken ilk şey sıkıştırmak istediğiniz dosya veya klasöre sağ tıklamanız ve gelen seçeneklerden uygun olanını seçmenizdir.
Sıkıştırmak yapmak için aynı anda birden fazla dosya veya klasörü seçebilir ve sağ tıklayabilirsiniz. Winrar' a tıkladığınızda winrar ile alakalı şu seçenekler görünecektir.
Winrar ile dosya sıkıştırma seçenekleri;
Arşive ekle, Arşive Ekle "dosya_ismi.rar" Sıkıştır ve eposta gönder…, sıkıştır "dosya_ismi.rar" ve eposta gönder.
Sıkıştırma için tek bir dosyaya tıkladığınızda o dosyanın ismi .rar dosyasınında ismi olacaktır birden fazla dosya seçtiğinizde .rar dosya bir üst klasörün ismini alacaktır.

Winrar ile dosya sıkıştırma 'Arşive ekle'
Winrar ile dosya sıkıştırma için 'Arşive ekle' seçeneğine tıkladığımızda gelen pencerede Genel, Gelişmiş, Seçenekler, Dosyalar, Yedekleme, Zaman ve Açıklama sekmeleri görünecektir.
Genel sekmesinde yer alan Arşiv adı kısmında görünen isimden (resimlerim.rar) memnun değilseniz değiştirebilirsiniz. Yine Genel sekmesinde yer alan Arşiv biçimi başlığı altında dosyanın zip ya da rar formatında sıkıştır seçenekleri yer almaktadır. Dosyanızı eğer rar yerine zip formatında sıkıştırmak istiyorsanız zip seçeneğini seçebilirsiniz.
"Şu benim zamanımda bazı şakirdlerin,üstadlarının kitaplarını Kur'an'ın önüne koyduklarına şahit oluyorum.Bu çok vahim bir yanlıştır"
üstâz Süleyman Hilmi Tunahân (kuddise sirruhû)