.
ESSELÂMU ALEYKÜM VE RAHMETÜLLÂHU VE BEREKÂTUHU
“Tatlı dilli olmak, selâmlaşmak ve yemek yedirmek, Cennete götürür.” (Hakim)
ES-SELAMÛ ALEYKUM...
Ve Rahmetullahi ve Berâkatühü...
Gönlüme Değen Yâr...!
Kelimelerin Bittiği Yerdeyim.
Susuşum, Sevgimin Yüceliğinden, Kelimelerin Acizliğinden...
Sevginle Gözlerimde Büyüttüğüm Bir Damla Yaşın Sıcaklığı Hangi Dizelere Sığar?
İfade Etmeye Çalışsam Tepeden Tırnağa "Sen" Oluşumu, Altında Ezilmez mi Sözcükler, Yâr?
Öyleyse Susuyorum İşte, Dile ve Sözcüklere İnat !
Bir Sen Bil Beni, Yeter Bana , Bir Sen Anla Yeter .
“Rahmân’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, “selâm!” der (geçer)ler.” (Furkan Sûresi 63)
“Allah Teâlâ Âdem sallallahu aleyhi ve sellem’i yaratınca ona:
– Git şu oturmakta olan meleklere selâm ver ve senin selâmına nasıl karşılık vereceklerini de güzelce dinle; çünkü senin ve senin çocuklarının selâmı o olacaktır, buyurdu. Âdem aleyhi’s-selâm meleklere:
– es-Selâmü aleyküm, dedi. Melekler:
– es-Selâmü aleyke ve rahmetullâh, karşılığını verdiler. Onun selâmına “ve rahmetu’l-lâh”ı ilâve ettiler. ” (Buhârî, Enbiyâ 1; İsti’zân 1; Müslim, Cennet 28)
Görmesekte birbirimizi,
Duyamasakta seslerimizi,
Sakın haa ayrıyız sanma,
Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.
Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?
ES-SELAMÛ ALEYKUM...
Yuvasız Kuşa Bile Dal Verip Yuva Kurduran Rabbim...Hakkımızda En Hayırlısı Neyse Bizlere de Onu Nasip Eyle. AMİN..
ES-SELAMÛ ALEYKUM...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Selâm, muhabbeti artırma ve tanışma vesilesi olan bir duadır. Esselâmü Aleykümdemekle mü’min mü’mine:“-Her türlü belâdan, tehlikeden selâmette ol...”diye dua etmiş olur...
ve aleyküm selam
ES-SELAMÛ ALEYKUM...
ES-SELAMÛ ALEYKUM...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ