Pişmanlık duymak gerçekten pişman olmak kulluğun şuuruna varmak nekadar zor bu dünyada.Yalan,hile,ahlaksızlık ateşinde rahmet güneşine ulaşmak ne kadar zor.Dilimiz söylediğin yaşamadıkça aklımız rahmetini anlamadıkça kulluğun kapısına yol vurmadıkça halimiz ne ola bu dünyada.Tövbe etmekten açtım bu gün bu sohbeti ve hiç bir paragrafını hiç bir satırını değiştirmeden yazma niyetindeyim.Amacım bilip bilmeden belkide farkında olmadan ne kadar günah çukuruna düştüğümüzü bizlere gösterecek bir ışık bulmaktan öte değil.Rabbimiz bizlere kullluk bilincini vermiş H.z Muhammed s.a.v efendimizi alemlere rahmet son peygamber olarak göndermiştir.Kutsal kitabımız Kuran bizlerin Allaha kulluk etmek için gönderildiğimizi belirtmektedir.Hayatın boyunca kötülükmü yaptın insanları kırıp Allahın haram dediği yerleremi gittin.Sana en büyük ışık ”Tövbe’‘ kapısı.Tüm teslimiyetinle tövbe et Allah tövbesinde samimi olanları muhakkakki bağışlar.Rahmeti sonsuz olan Allah kulunun tövbesini affeder.Bir kıssa vardır.Adamın birisi 99 kişiyi öldürmüş ve bir papaza gidip ben 99 kişiyi öldürdüm demiş.Tövbe etsem Allah beni affedermi.

Papaz net bir ifadeyle hayır demiş.Bunun üzerine adam papazıda öldürmüş.Ancak tekrar pişman olmuş islam dinine bağlı bir alime giderek durumu söylemiş alim Allah senin tövbeni kabul eder ancak sen hep kötülerle berabersin iyilerin falan köyüne git orada yaşa demiş.Adam yola koyulmuş ancak ecel onu yarı yolda bulmuş.Azap melekleri adamın canını almak için inmişler Arkalarındanda rahmet melekleri inmişler.Azap melekleri bu adam bize aittir demiş rahmet melekleride aynısını söylemişler, Allah c.c bir hakem melek göndermiş melek demişki.Kimin beldesine daha yakında oranın melekleri alsın.Ölçmüşler ve bir göğüs farkıyla iyilerin tarafında imiş adam.Rahmet melekleri almışlar. Sende her tövbende kötülüğe bulaşmak istemesende bulaşıyorsan iyilerle ol kötü arkadaşları bırak ve gerçekleri gör hiç birimiz bu dünyaya boşuna gelmedik .Hepimizi yaratan Allah. c.c bizlerin kullarının kötüğünü istemez iman ile islam ile ve yaptıklarından pişman olup iyi bir ömür geçirmen dileğiyle.
” Tövbe Edelim ”
Bu Yazı Firdevs Net Tarafından Yazılıştır İzinsiz Kullanabilirsiniz .