13-.......Bize Fulayh ibn Süleyman, Saîd ibnu'l-Hâris'ten tahdîs etti. O şöyle demiştir: Biz Câbir ibn Abdillah'a bir tek sevb için*de namaz kılmaktan sorduk, o şöyle dedi: Peygamber'in seferlerinin birine onun maiyyetinde olarak çıktım. Bir gece bir işimden dola*yı yanına gittim. O'nu namaz kılarken buldum. Benim de üzerimde bir tek sevb vardı. Onu ihrama bürünür gibi bürünüp yanı başında namaza durdum. Namazdan çıktığında: "Yâ Câbir, gece gelişinin se*bebi nedir?" diye sordu. İşimi O'na haber verdim. Sözümü bitirdik*ten sonra "Ya şu gördüğüm istimal (yânî kumaşı bürünme) ne oluyor?" diye sordu. Bir sevb vardır, dedim. Bunun üzerine: "Libâ*sın geniş olursa ona bürün;(bunun gibi) dar olursa izâr olarak beline bağla" buyurdu .
14-....... Sehl (R) şöyle demiştir: (Bâzı kerreler) bir takım er*kekler, bellerindeki futaları (dar oldukları için) çocuklar gibi boyun*larına bağlamış olarak Peygamber'le birlikte namaz kılarlardı da. (cemâate gelen) kadınlara: Erkekler doğrulup oturmadıkça başları*nızı secdeden kaldırmayınız, denirdi.