DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Islam,da Zinanin hükmü...
Zina büyük günahlardan biridir. Zina aralarinda mesru bir evlilik olmayan, nikah bagi bulunmayan kimselerin cinsî iliskide bulunmalarina denir. Kur'an-i Kerim’de söyle buyrulmustur:
“Zinaya yaklasmayin. Çünkü o süphesiz bir hayasizliktir, kötü bir yoldur.” (Isra 32)
Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem ise söyle buyuruyor:
“Zina eden kisi zina ettigi sira (tam ve olgun) mümin oldugu halde zina etmez.” (Buhari)
Bütün dinler zinanin haram oldugunda ittifak halindedirler. Hiçbir dinde helal kabul edilmemistir. Zina irz ve nesepler hakkinda irtikab edilmis bir cinayettir.
Allahu Teala ayet-i celilede,
“Allah gözlerin hain bakisini ve kalplerin gizledigini bilir” (Müminûn 19) buyurmaktadir.
Göz zinanin elçisidir. Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem söyle buyuruyor:
“Iki göz de zina eder. Iki el de zina eder. Iki ayak da zina eder. Ferç (cinsiyet uzvu) onlarin hepsini dogrular veya yalana çikarir.” (Müslim)
Bir diger hadis-i serifte ise:
“Âdemogluna zinadan nasibi yazilmistir. Çaresiz ona erisecektir. Iki gözün zinasi ona bakmaktir, iki kulagin zinasi fuhusla ilgili seyleri dinlemektir. Dilin zinasi fuhusla alakali sözdür. Iki el de zina eder, zinalari harama el uzatmaktir. Iki ayak da zina eder, zinalari fuhsa yönelmektir. Kalp de zinaya heves eder, yapmayi temenni eder. Artik ferç de bunlari dogrular yahut yalana çikarir.” (Buhari ve Müslim)
Hadis, gözü harama bakmaktan korumanin ser‘i yönden farz olduguna delildir. Nitekim Allah Teala da söyle buyuruyor:
“Mümin erkeklere söyle. Gözlerini harama bakmaktan sakinsinlar, ferçlerini de haramdan korusunlar.” (Nur, 31) (Islam Fikhi, Prof. Dr. Vehbi Zuhayli 7/331)
ZINAKÂRIN CEHENNEMDEKI AHVÂLI
Peygamberimiz Miraç’ta cennet ve cehennemin ahvâline muttali oldu söyle ki:
“Baktim bir kavim var ki, derilerinden sirim kesiliyor ve agizlarina tikiliyor ve yediginiz gibi yeyiniz deniliyor. Bu onlara en igrenç bir sey oluyor. Ya Cibril! Bunlar kimler? dedim. Cibril, bunlar irz ve namuslara taarruz edenlerdir, dedi. Yine bir kavme rastladik. Önlerine bir sofra kurulmus, üzerinde benim gördügüm etlerin en güzelinden kebaplar var, etrafinda da cifeler. Onlar o güzel etleri (nikahli eslerini birakip) bu cifelerden yemeye basladilar. Bunlar kim Ya Cebrail, dedim. Bunlar zinakârlar, dedi. Allah’in helal kildigini birakirlar da haram kildigini yerler.” (Ömer Nesefi Akaidi)
ALLAH_IM SEYTANIN SERRINDEN SANA SIGINIRIZ...
BIZI DOGRU YOLDAN AYIRMA...