Sayfa 6/11 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
110 sonuçtan 51 ile 60 arası

Konu: sos tarifleri

  1. #51
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    KAPARI SOS

    MALZEMELER

    8-10 kişilik

    ½ su bardağı soğuk et suyu
    2 su bardağı kaynar et suyu
    1 kahve fincanı un
    1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
    1 çorba kaşığı tereyağ
    az tuz


    HAZIRLANIŞI

    Küçük bir tencerede tuzu, unu ve soğuk et suyunu iyice karıştırıp 5 dakika bekletin. Sonra bir çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu yedirin. Orta ateşte 5-6 dakika kaynatıp ateşten alın. Bir süzgeçten süzdürün, tereyağ ile kapariyi karıştırın. Servise hazırdır.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #52
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    KAPARİ VE YEŞİL ZEYTİN SALÇASI

    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
    30 gram kapari,
    50 gram yeşil zeytin, (salamura)
    zeytinyağında konserve edilmiş üç ançüez,
    1 diş sarmısak,
    2 çorba kaşığı sirke,
    yarım bardak zeytinyağı,
    1 demet maydanoz.

    Yapımı: Maydanozu iyice yıkayıp saplarını atın. Suyu süzüldükten sonra ince ince kıyın. Kaparileri sıkıp salamurasının suyunu atın. Yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkarın. Sonra zeytini, kapariyi, ançüezi birlikte kıyın (Makineniz yoksa bıçakla ince ince doğrayın).
    Toprak bir tencereyi ateşe oturtun. İçine yarım bardak zeytinyağı koyun. Yağ ısı nınca sarmısağı içine atın. Bir dakika geçtikten sonra kıyılmış kapari, zeytin ve ançüezi katın. Bir-iki dakika karıştırarak kızartın. Sonra kıyılmış maydanozla iki çorba kaşığı sirkeyi katın. Bir-iki dakika kaynadıktan sonra bir kevgirle sarmısağı salçadan çıkarıp atın. Salça hafifçe koyulaşınca ateşten indirip salça servis tabağına boşaltın. Soğuyunca dana filetosuyle birlikte servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #53
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Karamelli Şalgam

    500 gr. şalgam
    300 gr. patates
    15 gr. toz şeker
    30 gr. tereyağı
    2 dal kekik
    Muskat
    1/2 tatlı kaşığı nişasta
    Tuz
    Biber

    Şalgam ve patatesleri soyup yıkayın. Sularını süzdürün ve 1 cm. büyüklüğünde doğrayın. Şekeri büyükçe bir tencerede açık kahverengi oluncaya kadar karamelize edin. Sebzeleri, tereyağını, kekiği ve 300 ml. suyu ilave edin. Tuz, biber ve muskat ile tatlandırın. Üstü yarı kapalı, orta ateşte 20 dakika pişirin, arasıra dikkatlice karıştırın. Ilık suda nişastayı eritin sebzelere ekleyip karıştırın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #54
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kavrulmuş Tereyağı

    Kullanılacak malzeme:
    200 gram tereyağı.

    Yapımı: Tereyağını küçük bir tavaya koyup rengi değişlnceye kadar ateşte tutmalı. Tereyağı kavrulunca servise hazır durumda bulunan balık, sebze, makarna, pilâv gibi yemeklerin üstüne gezdirilerek dökülür ve hemen servis yapılır. Bazı yemeklerde birkaç damla limon suyu damlatıldığı gibi bazı yemeklerde de bir tutam kırmızı ya da karabiber serpilir ve ondan sonra yemeğin üstüne dökülür.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #55
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kavun Sos

    2 adet küçük kokulu kavun
    Yarım demet yeşil soğan
    1 küçük kırmızı biber
    30 ml. sıvıyağ
    1 yemek kaşığı köri
    limon kaboğu rendesi ve suyu
    Yarım demet frenk soğanı
    tuz
    karabiber

    Kavunları soyup çekirdeklerini ayıklayın. Yarısını mikserde püre haline getirin, diğer yarısını küçük küp biçiminde doğrayın. Taze soğanın beyaz kısımlarını küçük doğrayın, biberin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayın. Tavada sıvıyağı ısıtın, soğan ve biberi şeffaflaşana kadar kavurun, köriyi serpin, kavun püresini ve kavun küplerini katarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın en son tuz, karabiber, limon kabuğu ve suyunu katın karıştırın, soğutun, frenk soğanı ile süsleyerek servise sunun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #56
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kayısı Sos

    MALZEMELER
    500 gr taze, olgun kayisi
    400 gr ( 2 su bardagi) tozseker
    1 yemek kasigi limon suyu

    YAPILIŞ TARİFİ
    Kayisilarin çekirdeklerini çikartin. Bir tencereye süzgeçten ezerek geçirin.
    Seker ve 1 bardak su koyup 5 dakika kadar kaynatin. Un çorbasindan
    daha koyu kivama gelince limon sikin. Atesten indirince içine katin



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #57
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    KESKIN SOS

    MALZEMELER :

    1 bas büyük soğan (kırmızı olursa daha iyi olur)
    6 adet acı biber turşusu (başka turşularda olabilir o zaman içine acı kırmızı biber eklemek gerekir)
    1 su bardağı yoğurt
    bir çay fincanı zeytinyağ
    tuz karabiber maydanoz


    HAZIRLANIŞI

    Soğanı ve turşuları mutfak robotunda kıyın. Kıyılmış olan malzemenin içine yoğurt zeytinyağı, tuz ve biberi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra maydanozu da ekleyerek bir defa daha karıştırın. Her tür yemekle ya da sandviç ekmeklerinin üzerine sürülerek ikram edilebilir.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  8. #58
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    KETÇAPLI ACI BIBER SOSU

    MALZEMELER

    6 Çorba kaşığı ketçap
    2 Adet orta boy soğan
    2 Çorba kaşığı sirke
    5 Damla acı sos
    4 Çorba kaşığı zeytinyağı


    HAZIRLANIŞI

    Soğanları ince ince kıyın yada rendeleyin
    Derin bir kabın içerisine iki çorba kaşığı zeytinyağı koyup, malzemeleri ekleyin
    Tencerenin ağzı açık olarak 5-6 dakika pişirin
    Kalan 2 çorba kaşığı yağı üzerine ekleyin



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  9. #59
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kırmızı Biberli Dip Sos

    3 adet dolmalık kırmızı biber
    1 adet soğan
    30 ml. zeytinyağı
    20 ml. limon suyu
    1 yeşil sivri biber
    tuz
    karabiber

    Kırmızı biberleri dörde bölün çekirdeklerini temizleyin, dıştarafı üzere gelecek şekilde tepsiye dizin fırında közleyin. Zarını soyarak iri doğrayın. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında 5 dakika çevirin, sonra közlenmiş biberleri ekleyin. Biraz daha kavurup mikserde çekerek püre yapın. Tuz, karabiber, limon suyunu katın. Yeşil biberin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayın sosa ekleyin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  10. #60
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kıyma Sosu

    MALZEMELER
    250 gr koyun veya dana kiymasi
    1 orta boy sogan
    1 küçük boy kereviz
    1 küçük havuç
    1 küçük dis sarmisak
    1 yemek kasigi salça
    1 yemek kasigi margarin
    1 bardak su
    tuz-karabiber

    YAPILIŞ TARİFİ
    Bir tencereye kiyma, rendelenmis sogan, kereviz, havuç, kiyilmis
    sarmisak, tuz ve karabiber koyun. 5 dakika kavurun. Suyunu katip kisik
    ateste 30 dakika pisirin. Makarnayla servis yapin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 6/11 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •