Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
59 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: meyveli tatlılar

  1. #21
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Ballı Kayısı Köpüğü

    MALZEMELER
    100 gr kuru kayısı
    300 ml sicak su
    2 yemek kasigi bal
    300 gr yogurt

    YAPILIŞ TARİFİ
    Kayisilari sicak su dolu kabin içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden islatin.
    Kayisilari ve suyu bir tencereye aktarin. Bali ekleyip üzerine kapatip 20 dakika, kayisilar yumusayincaya dek, pisirin. Tencere atesten alip tamamen sogumaya birakin.
    Kayisilari pisme suyu ve yogurtla birlikte blender'da karistirin. Blender yerine kayisilari süzgeçten geçirip, önce pisme suyu sonra da yogurudu katip karistirabilirsiniz.
    Yumurta beyazlarini iyice çirpin. Metal bir kasikla 1 yemek kasigi yumurta beyazim püreye ekleyip karistirin.
    Köpügü ayakli bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabinda tutun.
    Bisküvilerle servis yapin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #22
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    BALLI KURUYEMİŞ TATLISI

    10 kişilik MALZEME
    50 gr. antepfıstığı
    100 gr. taze badem
    100 gr. fındık
    50 gr. iç ceviz
    500 gr. bal
    1 çorba kaşığı anason
    50 gr. tereyağı

    Hazırlanışı
    Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun. Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun. Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip yeniden kavurun. Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın. Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #23
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Ballı Muz
    Malzeme 2 büyük boy muz, 50 gram kaymak, 2 yemek kaşığı süzme bal, 1 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı kıyılmış ceviziçi
    Yapılışı Muzları bütün olarak soyun. Herbirini uzunlamasına ikiye bölün. Yayvan bir tabağa yerleştirin. Kaymağı bıçakla küçük dilimlere bölün. 4 parça muzun üzerine yerleştirin. Balı muzların üzerine gezdirin. Tarçını ekin, ceviziçini serpin ve sofraya getirin. Kaymak yerine çırpılmış hazır krem şanti kullanabilirsiniz. Bu tatlıyı bal ve kaymak yerine hazır krema koyup üzerine sulandırılmış marmelat döküp kıyılmış fındık veya antep fıstığı ile süsleyerek de yapabilirsiniz



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #24
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Beş Baharatlı Kavun

    1 adet kokulu kavun
    Kırmızı top biber
    Beyaz top biber
    Pembe top biber
    Kuru nane
    Taze nane

    Kavundan kaşıkla toplar çıkartın. Bütün baharatları çukur bir kaba koyup iyice karıştırın. Kavun toplarını baharat karışımına bulayıp servis tabağına dizin. Üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #25
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Bezeli Ayva Tatlısı

    MALZEMELER
    1 Ayva
    1 Su Bardagi Krem Santi
    1 Su Bardagi Süt
    2Yemek Kasigi Tozseker
    1 Çay Bardagi Su
    2 Paket Beze
    1 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz

    YAPILIŞ TARİFİ
    Ayvanin kabugunu soyup küp seklinde dograyin. Bir tencereye alip üzerine
    seker ve su ekledikten sonra ayvalar yumusayincaya kadar kisik ateste
    pisirin.
    Bezeleri ilik sütle islatip servis tabagina dizin. Bezelerin üzerine krem santi
    sürüp pisirdiginiz ayva parçalarini yerlestirin ve ceviz serpin. Bezeler
    bitinceye kadar islemi tekrarlayin.
    Hazirladiginiz tatliyi bir gece buzdolabinda bekletin. Üzerine çikolatali sos
    dökerek servis yapin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #26
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Bisküvili Elma Tatlısı

    Malzemeler:


    4 adet elma
    8 çorba kaşığı toz şeker
    8 tatlı kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tarçın
    8 adet pötibör bisküvi
    2 çorba kaşığı marmelat


    Yapımı:

    Bisküviler robottan geçirilerek un haline getirilir. Üzerine marmelat eklenir, iyice karıştırılır. Elmalar soyulur, çekirdek yatağı çıkarılır. Hazırlanan elmalar fırın kabına dizilir. Çekirdek oyuklarına bisküvili malzeme paylaştırılır. Üzerlerine önce 1'er çorba kaşığı şeker konur, sonra 1'er tatlı kaşığı tereyağı bırakılır. En son tarçın serpilir. Fırın kabının ağzı aliminyum folyo yada yağlı kağıtla kapatılır. önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Soğuyunca servis tabağına aktarılır.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #27
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    BOSTAN SALATASI

    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
    1 tatlı kavun,
    1 karpuz,
    2 limonun suyu,
    2 portakalın suyu,
    4 yaprak taze nane,
    150 gram toz şeker.

    Yapımı: Kavunun sert kabuğu elma soyar gibi soyulur. Sonra kavun ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri ve çekirdeklerini tutan yumuşak çekirdek yatağı atılır. Kavunun etli kısmı fındık iriliğinde parçalara doğranır (evinde kavun ve karpuzu fındık gibi yuvarlak kesecek âleti olanlar bununla yuvarlak biçimlerde kesebilirler) ve bu parçalar büyük bir porselen kâseye konur.
    Karpuz iyice yıkandıktan sonra ortadan ikiye bölünür. Her parçanın içi bir bıçakla mümkün olduğu kadar iri parçalar halinde kesilip çıkarılır. Karpuzun kabuğa yakın etli kısımları ise bir kaşıkla çıkarılır. Karpuzun kabukları serin bir yerde saklanır. Karpuzun etli kısımları ise kavununkiler gibi küçük parçalara doğranır ve aynı kâseye konur. Kavunla karpuz iyice karıştırıldıktan sonra üzerlerine limon suyuyla portakal suyu dökülür. Şeker de serpildikten sonra kâsenin üstü naylon örtüyle kapatıldıktan sonra kap buzdolabına kaldırılır.
    Servis vakti gelince karpuzun ikiye bölünmüş kabuklarının ağızları keskin bir bıçakla tırtıllı bir biçimde kesilir. Sonra bu kabuklara buzdolabında kendine gelmiş olan kavun karpuz salatası boşaltılır. Her kabuğun üstü ikişer nane yaprağıyle süslenir ve servis yapılır.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  8. #28
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Bögürtlenli muzlu Pirinç

    MALZEMELER
    Süt 800 ml
    Kahverengi seker 60 gr
    Sap anason 11 adet
    Pirinç 400 gr
    Muz suyu 400 ml
    Muz 3 adet
    Dondurulmus dag çayi, çözülmüs 300 gr
    Dondurulmus ahududu, çözülmüs 300 gr
    Sofra sekeri 100 ml
    Tarçin
    Nane yapraklari (süslemek için)

    YAPILIŞ TARİFİ
    Süt, seker ve 1 sap anasonu kaynatin ve pirince karistirin. Orta isida zaman zaman karistirarak sisene kadar bekleyin. Muz suyunu ilave edin ve tüm sivi emilene kadar pisirin. Sap anasonu çikarin. Muzlari soyun ve ince sekilde dilimleyin. Meyvayi sofra sekerine bulayin ve tarçin ilave edin. Pirinci, soguk suyla durulanmis kaliplara dökün ve tabaklara bosaltin. Pirincin etrafina meyva dizin ve kalan sap anasonlari ve nane yapraklarini garnitür olarak ilave edin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  9. #29
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Cennet Salatası

    Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 4 kantalup kavunu (iyice olgunlaşmış), 2 sulu armut, 2 kokulu şeftali, 100 gr tatlı vişne, 50 gr böğürtlen, 125 gr tozşeker.

    Yapılışı: Kavunların kabuklan iyice yıkandıktan sonra tepesi kapak biçiminde kesilir. Kavunların içi, kenarı keskin bir bıçakla mümkün olduğu kadar iri parçalar halinde ve etli kısmından 0,5 cm kalınlığında kalacak şekilde çıkarılır. Kalan kavun kabuğunun ağız kısmı değişik şekillerde kesildikten sonra serin bir yerde saklanır. Kavunun içi, çekirdek ve çekirdek yatağı ayıklandıktan sonra fındıktan biraz büyük parçalar halinde doğranır ve büyük porselen bir kâseye konur. Şeftalilerin de çekirdeği çıkarılır, aynı kâseye doğranarak ilave edilir. Armutların kabuğu soyulur. Çekirdek ve sert olan çekirdek yuvası temizlenir, küçük küçük doğranır ve kâsedekilere katılır. İyice yıkanmış böğürtlenler ve sapları ayıklanmış vişneler de kâseye konduktan sonra tahta kaşıkla hepsi karıştırılır. Üzerlerine tozşeker serpilir. sonra kâsenin ağzı kapatılır ve kâse buzdolabına konur. Meyveler buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir. Servisten önce, içi boş kavun kabuklarına meyveler doldurulur. Kâsede kalan şekerli su, kabuklara paylaştırılarak döküldükten sonra servis yapılır. İstenirse cennet salatasına kokulu İtalyan eriği, üzüm taneleri, çilek, kiraz ve başka meyveler de katılabilir. Kavun kabuğundan yapılan salata kapları daha hoş biçimlerde yapılmak istenirse kapaklar kesilirken birer kulp bırakılarak sepet biçiminde yapılabilir veya kavundan yapılmış cicili şemsiyelerden konabilir.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  10. #30
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    CEVIZLI ÜZÜMLÜ TATLI

    MALZEMELER

    4 yufka
    200 gram ceviz
    100 gram kuru üzüm
    1 kahve fincanı toz şeker
    1 yemek kaşığı tarçın
    3 elma
    2 kahve fincanı pudra şekeri
    Kızartmak için sıvıyağ


    HAZIRLANIŞI

    Elmalar yıkanıp, ayıklanıp rendelenir, cevizler dövülür. Üzüm yıkanır, ayıklanır. Tarçın ve toz şeker de ilave edilerek malzeme iyice karıştırılır. Yufkalar 4-5 santim eninde (aşağı yukarı 4 parmak eninde) uzunlamasına kesilir. Hazırlanan malzemeden yufkaların içine birer kaşık konulur, üçgen şeklinde sarılır ve yağda kızartılır. Yağdan çıkarılan tatlılar kalın bir peçete üzerine alınarak fazla yağlarının peçete tarafından emilmesi sağlanır. Daha sonra bir servis tabağına alınarak üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir. Ilık olarak yenmesi tavsiye edilir



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •