Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
59 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: meyveli tatlılar

  1. #41
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Çilekli ve Muzlu Tatlı

    4 kişilik Gerekli malzeme:
    2 elma
    2 armut
    2 portakal
    100 gr kiraz
    100 gr üzüm
    4 kayısı
    10 çilek
    4 top vanilyalı dondurma
    Şurup için:
    Yarım su bardağı su
    1 çay bardağı tozşeker
    Çeyrek limonun suyu

    Şurubu hazırlamak için su, tozşeker ve limon suyunu karıştırıp kaynatın. Soğutun.
    Elma, armut ve portakalı soyup dilimleyin. Kiraz, üzüm ve kayısı çekirdeklerini çıkarın. Hazırladığınız meyveleri ve çilekleri dilimleyip şuruba ilave edin ve 30 dakika bekletin.
    Meyveleri şuruptan alıp kuplara paylaştırın. Üzerlerine bir top vanilyalı dondurma ekleyerek servis yapın



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #42
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Doldurulmuş Hurma

    Kullanılacak malzeme (20 kadar hurma için):
    50 gram badem içi,
    50 gram pudra şekeri.

    Yapımı: Hurmaların bir yanını yarıp içlerinden çekirdeklerini çıkarmalı. Badem içini taze taze kavurmalı ve daha soğumadan ezip veya makineden geçirip pudra şekeriyle karıştırmalı. Sonra macun durumuna gelmiş bu harçla hurmaların içlerini doldurmalı ve hurmaları servis vaktine kadar buzdolabında saklamalı.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #43
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Dondurmalı Armut Tatlısı

    4 adet sert armut
    Yarım litre vişne suyu
    4 yemek kaşığı toz şeker
    3 adet karanfil
    2 tatlı kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı limon suyu
    4 yemek kaşığı fındık rendesi
    250 gr. hazır dondurma
    Çikolata parçaları

    Vişne suyu karanfil ve şekeri bir tencerede kaynatın, armutları soyup ortadan ikiye kesin, çekirdek yataklarını çıkartın, tencereye yerleştirip üzerine vişneli karışımı dökün, armutlar yumuşayıncaya kadar kapaksız kaynatın, armutları içinden alıp kalan suyu 2 tatlı kaşığı nişasta ile limon suyu katıp kaynatın. Armutların üzerine döküp soğumaya bırakın. Atmutların üzerine birer top dondurma koyup servis tabaklarına dizin, üzerine sostan gezdirin, kıyılmış fındık ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #44
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    DONDURMALI MUZ

    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
    4 muz,
    8 çorba kaşığı vanilyalı dondurma,
    4 çorba kaşığı pudra şekeri,
    8 kahve kaşığı toz şekeri,
    8 kaşık şeftali reçeli,
    8 çorba kaşığı krema veya kaymak,
    24 adet iç fındık.

    Yapımı: Muzlar soyulur, uzunlamasına ortadan ikiye bölünür, iç tarafları üste gelecek biçimde yanyana dizilir. Üzerlerine toz şekeri serpilir sonra buz dolabına konur. Krema veya kaymak alınır, hafifçe çırpılırken pudra şekeri karıştırılır. Bu da buzdolabına konur.
    Beri yanda iç fındıklar fırında hafifçe kızartılır. Zar gibi ince kabuklarından sıyrıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Servis yapılmadan önce buzdolabındaki yarı hazır malzeme çıkarılır. Önce her tabağa ikişer yarım muz konur. Sonra her yarım muzun ortasına birer kaşık vanilyalı dondurma, birer kaşık şeftali reçeli, birkaç kavrulmuş fındık konur. Krema ile de süslendikten sonra servis yapılır



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #45
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Elma İçinde Kızılcık Marmelatı

    MALZEMELER
    1 küçük portakalin kabugu, ince dogranmis
    2 yumurta beyazi
    6 yesil tatli elma
    2 yemek kasigi limon suyu
    Kızılcık mermelatı

    YAPILIŞ TARİFİ
    Kizilcik marmeladini süzgeçten geçirip bir kaba aktarin. Portakal kabugunu
    ekleyip iyice karistirin ve 30 dakika buzdolabinda tutun.
    Baska bir kapta yumurta beyazlarini çirpip kizilcik karisimina ekleyin.
    Derin olmayan ve dondurucuya girebilecek bir kabin içine koyup 1 saat
    veya karisim kenarlarda sert oluncaya kadar derin dondurucuda tutun.
    Derin dondurucudan çikartip bir kenara koyun ve yumusayincaya kadar
    çirpin. Derin dondurucudan çikardiginiz kaba tekrar koyup en az 4 saat
    daha dondurun.
    Serbeti derin dondurucudan çikartip 30 dakika oda sicakliginda tutun.
    Bu sirada dipten 1 cm kalacak sekilde elmalarin içini oyun. Elmalarin içine
    hemen firçayla limon suyu sürüp kullanincaya kadar, buzdolabinda tutun.
    Elma kaselerini serbetle doldurup 30 dakika tekrar derin dondurucuda
    bekletin. Elma yapraklariyla süsleyip ayri tabaklarda servis yapin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #46
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    ELMA KIZARTMASI

    Kullanılacak malzeme:
    1 kilo elma,
    125 gram toz şekeri,
    250 gram un,
    1 tatlı kaşığı tarçın,
    200 gram elma suyu,
    100 gram pudra şekeri,
    1.5 bardak zeytinyağı,
    bir çimdik tuz.

    Yapımı:
    Elmaları yıkadıktan sonra kabukarını soyun. Sonra oyma aletiyle çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını, elmaları zedelemeden oyarak çıkarın. Bu işlemden sonra elmaları 1.5 santim kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayarak geniş bir tabağa dizin. Toz şekeriyle tarçını karıştırarak elma dilimlerinin üstüne serpin ve yarım saat dinlenmesi için bir kenara bırakın. Beri yanda porselen bir kâsenin içine unu koyun. Elma suyunun bir kaşık kadariyle bir çimdik tuzu una katın ve tahta bir kaşıkla karıştırarak elma suyunu topaklatmadan una yedirin. Sonra karıştırmaya ara vermeden elma suyunun geri kalanını azar azar dökerek karışımı koyu bir kurkut haline gelinceye kadar karıştırın veya çırpın. Beri yanda zeytinyağını derin bir tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra elma dilimlerini kurkuta sokup çıkararak bulayın, yağın içine atıp kızartın. Elma dilimlerinin her iki tarafları da iyice kızardıktan sonra bir maşanın yardımıyle bunları yağdan çıkarıp emici bir kâğıdın üstüne dizin. Kâğıt, kızartmaların yağını çektikten sonra elmaları servis tabağına dizin. Üzerlerine pudra şekerini serptikten sonra sıcak sıcak servis yapın. Pudra şekeri yerine vanilya tozu da serpebilirsiniz.

    Not: Elma yerine uzunlamasına doğranmış muz, kayısı veya portakal da olabilir. Yukarıda tarif edildiği gibi kızardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri veya vanilya serpilerek servis yapılır.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #47
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    FINDIKLI MEYVE SALATASI
    1 adet şeftali
    1 adet elma
    1 adet portakal
    1 adet muz
    1 su bardağı yoğurt
    2 çorba kaşığı şeker
    tarçın
    iri dövülmüş fındık

    Yapılışı 1 adet şeftali, 1 adet elma, 1 adet portakal ve 1 adet muzun kabuklarını soyup ufak doğrayın. 1 su bardağı yoğurda 2 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırın. Meyveleri servis tabağına alın ve üzerine yoğurdu yayın. Tarçın ve iri dövülmüş fındık serpip servis yapın



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  8. #48
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    FIRINDA MUZ DOLMASI

    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
    İrilerinden 4 muz,
    2 yumurta sarısı,
    3 yumurta akı,
    6 kaşık süt,
    1 kaşık kadar nişasta,
    1 kaşık toz şekeri,
    1 tatlı kaşığı toz vanilya,
    1 kaşık kadar tereyağı,
    1 çay kaşığı tarçın,
    1 çay kaşığı dövülmüş sakız.

    Yapımı:
    Muzları iyice yıkadıktan sonra kabuklarının sadece bir kenarını uzunlamasına kesmeli. Bu yerden yararlanarak fazla zedelemeden muzların içlerini boşatt-malı. Böylece elde muz kabuklarından dört kayık bulunacaktır.
    Muzları iyice ezerek macun durumuna getirmeli. Buna toz şekerini toz vanilyayı, tarçını, nişastayı ve sütü katıp karışımı iyice karıştırmalı. Kâseyi ateşteki bir benmarinin içine yerleştirmeli ve karışımı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeli.
    Kâsedeki karışım koyulaşıp kaynayacak kıvama gelince kâseyi benmariden çıkarmalı. İçindekini karıştırmaya devam ederken buna çırpılmış yumurta sarısını katıp iyice yedirmeli.
    Karışımı ılımaya bırakmalı. Bu arada yumurta akını çırparak kar köpüğü durumuna getirmeli. Muzlu krema ılıktan soğuk bir hale gelince kar köpüğünden kaşık kaşık almalı ve yavaş yavaş karıştırılmakta olan muzlu kremaya katıp yedirmeli. Sonra bu karışımı dört eşit parçaya bölüp her birini bir muz kayığına doldurmalı. Doldurulmuş muz kabuklarını yağa bulanmış pyrex bir kayık tabağa yerleştirmeli ve kabı orta ısılı bir fırına koyup orada 20 dakika kadar tutmalı. Muz kabuklarının içindeki malzeme kaparıp kızarınca pyrex kabı fırından almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  9. #49
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    HAVUÇ TATLISI

    Malzemeler
    3 su bardağı toz şeker
    10 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 paket vanilya
    Yarım yemek kaşığı limon suyu
    4 su bardağı su
    1 portakal kabuğu rendesi
    Yaklaşık 1 kg. havuç
    Yapılışı
    Havuç, (1 kg.) 4 su bardağı su ile haşlanır. Pişince püre yapılır. (robotta olabilir) Nişasta, şeker, limon suyu, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve havucu pişirirken kullandığımız artan su eklenir. Karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. Islak tepsiye kalınlığı 3 cm. olacak kadar dökülür. Soğuyunca istendiği şekilde dilimlenir. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılı



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  10. #50
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Hazır dondurmadan meyveli kup

    Meyveli dondurma ile ahududu, vişne parçacıklarını biraz karıştırıp bardağın dibine koyun, üzerine bir sıra üzüm ve yeşil elma dizin. Daha sonra bir kat dondurma, bir kat meyve şeklinde, kup dolana dek dondurma ve meyveleri yerleştirin. Üzerini yeşil elma kabuklarından kestiğiniz minik parçalarla süsleyin. Kupun yanına minik bir üzüm salkımı yerleştirerek servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •