SANDAL KÖFTE

MALZEMELER
(13 adet için)
400 gr yağsız kıyma
1 yumurta sarısı
1 orta boy soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber, köfte baharatı
1 çorba kaşığı salça

MANTARLI HARÇ İÇİN
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr mantar
1 adet sivri biber
1 orta boy domates
tuz, karabiber
1 su bardağı kaşar rendesi

YAPILIŞI
Kıymayı bir kaba alıp içine yumurta sarısı, bayat ekmek içi, tuzu, baharatları ve bir adet rendelenmiş soğanı ekleyelim.
Köfte harcını iyice yoğurup yumurta iriliğinde parçalar
koparan elimizle yuvarlak şekil verip
iç kısmını oyarak köftelerinkase şekli almasını sağlayalım.
Köfteleri hafifce yağlanmiş fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında üzerleri haifi kızarana kadar pişirin
Bu arada tavaya sıvı yağı alıp
yemeklik doğranmış soğan ve biberleri güzelce kavuralım.
İnce uzun dilimlenmiş mantarları katıp,
suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
Kabukları soyulup kup seklinde doğranmış domatesleri de ilave edin
Tuzunu ve karabiberini ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım
Köfteleri fırından alıp
mantarlı harcı eşit olarak köftelerin boşluklarına dolduralım.
Salçayı 1.5 su bardağı
kaynak su ile inceltip fırın kabının kenarlarına boşaltalım.
( bu suya cok az tuz ilave edebilirsin)
Harcın üzerine de kasar rendesinden serpelim.
200 derecede koftelerin üzerindeki kaşarlar
eriyene kadar pişirerek ikinci kez fırından alalım
ve sosu ile beraber servis yapın afiyet olsun. ...