Sayfa 1/2 12 SonSon
15 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü

    Salata: Kıvırcık Salatası
    Çorba : Yayla Çorbası

    Anayemekler: Patates Musakka
    Arayemek: Sütlü Makarna ve Hoşaf
    Tatlı: Kahveli Puding
    YAYLA ÇORBASI:

    Malzemeler 8-10 porsiyon)
    1 yemek kaşığı un
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı pirinç
    1 yumurta
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığıkuru nane
    tuz
    kırmızı biber
    Yapılışı:

    10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.
    Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
    Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.
    Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.(ben naneyi bu aşamada ilave ediyorum.Naneyi yağda kavurmuyorum.)
    Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir.
    Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.
    Afiyet Olsun

    PATATES MUSAKKA:

    6 adet orta buyuklukte beyaz patates
    150 gr orta yagli kiyma, pisirilmis
    1 sogan, ince dilimlenmis
    1 dis sarimsak, dilimlenmis
    3 yemek kasigi ezilmis domates, konserve
    (veya 1 buyuk domates, dogranmis)
    1 yemek kasigi tereyag
    4 yemek kasigi zeytinyag
    2 kap su
    1 ck pul biber (arzuya gore)
    Tuz
    Karabiber

    Susleme:
    1/4 kap taze maydanoz, ince dogranmis

    Patatesleri ayiklayip, bir parmak kalinliginda kesin. Patatesleri genis tabanli alcak kenarli kapakli bir tencereye dizin. Butun malzemeleri uzerine esit bir sekilde koyun. Yaklasik 20 dakika ortanin altinda isi ile, kapagi yarim kapanmis olarak pisirin. Servis yapmadan once 10 dakika bekletin. Uzerine kekik ve kiyilmis maydanoz serpin ve seris yapin.
    SÜTLÜ MAKARNA:


    Malzemeler:
    1 paket makarna(spagetti)
    100 gr beyaz peynir
    100 gr margarin
    1 litre süt
    tuz

    Yapılışı:1 paket makarna(spagetti)’yı haşlayın.Haşlanan makarnayı fırın tepsisine yayın.Üzerine peyniri serpin.Sütü kaynatıp tepsimize döküyoruz.En üste margarinimizi küçük parçalar halinde kesip koyalım.200 derece fırında sütü çekene kadar pişirin
    KAHVELİ PUDİNG:


    Malzemeler:
    - 1 paket vanilyalı puding
    - 3.5 su bardağı süt
    - 3 çorba kaşığı filitre kahve
    - 1 paket bitter çikolata
    - 3 adet şeftali



    Yapılışı:Bütün malzemeleri karıştırıp pişirin, üzerine şeftali ekleyin.
    İftar Duası

    "ümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

    "'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"


    Seni çok Özledim Annem

  2. #2
    Reyhani
    Reyhani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü

    Ellerine sağlık kardeşim.

    Akşama geliriz artık size :D

  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü

    abi beklerim eyvallah


    Seni çok Özledim Annem

  4. #4
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü




    Malzemeler
    250 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
    1 adet domates
    1 diş sarımsak
    tuz
    1 adet patlıcan
    Kızartmak için: sıvı yağ
    1 çorba kaşığı yoğurt
    2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 adet sivribiber


    Yemeğin Tarifi
    250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin. Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin.

    Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra tavayi ocaktan alın.

    1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Tuzlayıp bir süre bekletin. Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Rengini kaybettirmeden kızartın.

    Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın. Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin.

    Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.

    Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek.


    (4 Kişilik)


    Malzemeler
    1 su bardağı bezelye
    1 yemek kaşığı un
    1.5 yemek kaşığı margarin
    4 su bardağı et suyu
    Dereotu
    Tuz karabiber kırmızıbiber


    Yemeğin Tarifi
    Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.

    Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.



    (4-6 Kişilik)


    Malzemeler
    500 gr. Havuç
    500 gr. Kabak
    Tuz
    200 gr. Kavrulmuş Yer Fıstığı
    1 Limon
    1 Demet Fesleğen
    5 Yemek Kaşığı Acı Biber Sosu


    Yemeğin Tarifi
    Havuçları soyun. Yarım havuç ayırın, kalanını kibrit çöpü gibi doğrayın veya rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Yarım adet kabağı da tuzlayıp suyunu bırakması için bekletin.

    Fıstıkları bir torbaya doldurun. Merdane ile üzerinden geçerek ufalayın. Limonun suyunu sıkın. Fesleğinin birazını süslemek için ayırın, gerisini iri iri kıyın.

    Limon suyunu biber sosuyla karıştırın. Kabağı bir süzgeçte süzün. Havuç, kabak, fesleğen ve fıstığı sosa ekleyin. Kalan havuç ve kabağı ince ince dilimleyin. Salatayı havuç, kabak dilimleri ve fesleğen yapraklan ile süsleyin.



    (4 Kişilik)


    Malzemeler
    2 Su Bardağı Süt
    5 Kahve Fincanı Un
    6 Yumurta
    1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    2 Kesme Şeker
    8 Top Dondurma
    Tuz
    KARAMEL SOS MALZEMESİ
    1.5 Su Bardağı Tozşeker
    1 Limonun Suyu
    1/2 kg Krema
    100 gr Çikolata


    Yemeğin Tarifi
    Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

    Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın.

    Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin.

    Kreplerin ortasına 2 top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın.

    İftar duası

    "Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

    Anlamı:

    "Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"


    Seni çok Özledim Annem

  5. #5
    ***
    DIŞARDA
    Points: 8.391, Level: 61
    Points: 8.391, Level: 61
    Level completed: 81%,
    Points required for next Level: 59
    Level completed: 81%, Points required for next Level: 59
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    incifiliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    783
    Points
    8.391
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü

    ya bu oruçlu halimle nerden girdim bu sayfaya emeğne sağlık
    http://www.kevserdenizi.net/forum/

  6. #6
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü

    EZOGELİN ÇORBASI
    * * *

    TEREYAĞLI, PEYNİRLİ SU BÖREĞİ
    * * *
    SARMISAKLI MANTARLI BİFTEK
    Kızarmış patates, Izgara domates, biber eşliğinde
    veya
    PİLİÇ TOPKAPI
    Kızarmış patates, Izgara domates, biber eşliğinde
    * * *
    GÜLLAÇ
    EZO GELİN ÇORBASI:

    MALZEMELER
    1 çay fincanı kırmızı mercimek
    1 çay fincanı ince bulgur
    1 adet orta boy soğan
    2 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı domates salçası
    2 çay kaşığı kırmızı biber
    Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
    2 çay kaşığı nane
    Biraz tuz
    6-7 bardak su

    HAZIRLANIŞI
    Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.
    TEREYAĞLI PEYNİRLİ SU BÖREĞİ:

    Bu resım kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ıcın tıklayın.1024x768.

    Malzemeler

    (28 Cm’lik Yuvarlak Fırın Tepsisi İçin)
    3 adet yufka
    6 yemek kaşığı erimiş tereyağ (75 g kadar)
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    1/2 su bardağı süt
    1 adet yumurta
    1/2 çay kaşığı tuz
    İçi İçin:

    100 g beyaz peynir (Ben İnek Sütü Ezine Peyniri kullandım)
    1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
    1/2 çay kaşığı karabiber
    Üzeri İçin:

    Çörek otu, susam
    Yapılışı:

    1. Tereyağını kısık ateşte, küçük bir tavada eritin. Kaynatmadan ocağı kapatın. 2 yemek kaşığı tereyağ ile tepsinizi yağlayın.
    2. Beyaz peyniri çatalla ezin ve baharatları koyun. Ayrı bir kasede süt, yumurta, 4 yemek kaşığı tereyağ, 4 yemek kaşığı sıvıyağ ve tuzu çatalla çırpın.
    3. Yufkaları tezgaha serin ve her yufkayı ortadan ikiye kesin. (Yarım ay şeklinde 6 parça yufkanız olacak.)
    4. Yarım yufkayı yuvarlak kenarı size doğru olacak şekilde tezgaha serin. Fırça yardımıyla yufkanın her tarafına harçtan sürün. Gene yufkanın her tarafına ufalanmış baharatlı peyniri serpin. Yufkanın yuvarlak kenarından başlayarak kıvırın. Elde ettiğiniz ruloyu tepsinin ortasından başlayarak kendi etrafında döndürerek yerleştirin. (Sanki gül böreği yapar gibi)
    5. Kalan 5 parça yufkayı da aynı şekilde rulo yapıp, içten dışa doğru tepsiye yerleştirin.
    6. Kalan sosu fırça yardımıyla böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin.
    7. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    SARIMSAKLI MANTAR BİFTEK:

    Malzemeler:
    4 tane 150 gr.lık biftek 600 gr. kültür mantarı (haşlanmış) 2-3 diş sarımsak 1 su bardağı kaşar rendesi 2 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı sıvıyağ 4 tane domates 4 tane biber

    Yapılışı
    Etleri iyice döverek inceltin ve una bulayarak teflon tavada iki yüzünü de kızartın ve bir tepsiye yanyana dizin. Yağı tavaya koyup ,doğranmış mantarları ve sarımsağı ilave ettikten sonra soteleyin.Mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Ocaktan alıp bifteklerin üzerine paylaştırın.Biberleri ikiye kesip mantarlı karışımın üstüne koyun. Kaşar rendesini üzerine ekleyin. Domatesleri ikiye bölerek boşluklara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun..
    piliç topkapı:

    Bu resım kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ıcın tıklayın.800x537.

    GEREKLİ MALZEME:
    10 adet Piliç But Pirzola
    3 su bardağı pirinç
    2 soğan
    250 gr, piliç ciğeri
    300 gr, mantar
    1 su bardağı sultani üzüm
    1 litre piliç suyu
    1 demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 su bardağı ufalanmış badem
    içi için;
    60 gr, tereyağı
    Tuz, karabiber

    Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Mantarları nemli bezle silip dilimleyin. Ciğerleri küp küp doğrayın. Soğanları soyup çok küçük doğrayın. Maydanozu kıyın. Bir tencereye 30 gr. tereyağını alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Ciğer ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Üzüm ve piliç suyunu ilave edip pişirin.
    Ayrı bir tencereye kalan tereyağını ekleyip eritin. Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak kavurun, Ciğerli karışım, tuz ve bademleri ekleyip kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alın. Maydanoz ve karabiberi ekleyin.
    Tahta kaşıkla harmanlayıp dinlenmeye bırakın. Piliç but pirzolaları düz bir zemin üzerine derileri alta gelecek şekilde yayın. Et dövücü ile inceltip tuz ve karabiber serpiştirin.
    Pirinçli harcı etlerin ortasına paylaştırıp kemiksiz tarafından kemikli tarafına doğru yağlı kağıda sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sebzeli garnitür ile sıcak servis yapın.

    güllaç:

    Malzemeler :

    4 yaprak güllaç
    1 kilo süt
    1 bardak şeker
    200 gr çekilmiş ceviz
    1 bardak gül suyu
    1 paket vanilya

    Yapılışı :
    Süt, şeker ve vanilya ile kaynatılır. Kaynayan süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Güllaçlar bu ılık süte batırılıp, çıkarılır ve bir payreks kaba yayılır. Aralarına ve güllaçların üzerine ceviz serpilir. Arzuya göre gül suyu konulur.
    NOT : İsteğe göre güllaca lohusa şekeri, hindistan cevizi rendesi veya kaymak ilave edilebilir.


    Seni çok Özledim Annem

  7. #7
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.109, Level: 100
    Points: 39.109, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Günışıgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Yer
    memleketim (sivas) yaşadığım yer (istanbul)
    Mesajlar
    6.281
    Points
    39.109
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü

    nisacım ellerine sağlık yemekler çok güzel


  8. #8
    ***
    DIŞARDA
    Points: 4.619, Level: 43
    Points: 4.619, Level: 43
    Level completed: 35%,
    Points required for next Level: 131
    Level completed: 35%, Points required for next Level: 131
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    171
    Points
    4.619
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    17

    Standart Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü

    arkadaşlar ellerinize sağlık çok güzel görünüyolar hepsini yiyesim geldi acıktırdınnız beniiii....

  9. #9
    ***
    DIŞARDA
    Points: 42.870, Level: 100
    Points: 42.870, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 4,9%
    Overall activity: 4,9%
    Achievements
    Zümrüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Yer
    ıstanbul rize
    Mesajlar
    7.510
    Points
    42.870
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    24

    Standart Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü

    nisacım elelrine sağlık cnm bende gelıyorum su böreğine bayılırım gülaça da

    Mecnun Misali Leylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
    Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ Değil Mevlâ’dır Hep…

  10. #10
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Ramazan Ayına Özel gün iftar menüsü

    İftar Menüsü :
    Makarnalı Kremalı Sebze Çorbası
    Sebzeli Tepsi Köfte
    Muska Böreği
    Revani



    Makarnalı Kremalı Sebze Çorbası


    Malzemeler:
    1 paket Tukaş Kremalı Sebze Çorbası
    5 su bardağı su
    1 paket et Bulyon
    1 su bardağı renkli makarna
    1.5 su bardağı soya filizi

    Hazırlanışı
    Renkli makarnaları kaynayan suya atıp, diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.
    Suyu derin bir tencereye alın. Et bulyonla birlikte kremalı sebze çorbasını tencereye alın. Devamlı karıştırarak kaynatın.
    Çorba kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış renkli makarnaları ve soya filizi ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
    Servis tabağına alıp üzerine soya ile süsleyip servis yapın.

    Sebzeli Tepsi Köfte

    Malzemeler:
    500 gr. köftelik kıyma
    2 dilim ekmek içi (bayat)
    2 diş sarmısak
    1 adet ortaboy soğan
    1 adet yumurta
    yarım demet maydanoz
    konserve garnitür
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    kimyon,karabiber,tuz

    Sosun Yapılışı:
    1 yemek kaşığı salça, tuz, kırmızı pulbiber ve 1-2 su bardağı suyu ilave edin. Kaynatın.

    Yapılışı:
    Geniş bir kaba kıymayı, ufalanmış ekmek içini,
    rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, yumurtayı, zeytinyağını,
    maydonozu ve baharatları koyarak iyice yoğurun.
    Ve yoğurulmuş kıymayı ikiye bölün.
    İsteğe göre benim yaptığım gibi arasına garnitürde koyabilirsiniz.
    Yağlanmış fırın kabına yada tepsisine ilk parçayı yayın ve elle bastırarak düzleyin,
    üzerine garnitürü yayın ve kalan kıymayı tekrar üzerine elle yayarak düzeltin sosu üzerine gezdirin.
    180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
    Sos ile birlikte servis yapın.


    Muska Böreği

    Malzemeler:
    1 adet yufka
    100 gr. beyaz peynir
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı margarin
    5-6 dal maydanoz
    Sıvıyağ kızartmak için


    Muska böreği yapımı
    Yapılışı:
    1- Geniş ve derin bir kaseye peynir, ince kıyılmış maydanoz,yumurta ve margarini birlikte koyun.
    Tüm malzemeleri ezerek karıştırın. Yufkayı 2 ye katlayın ve 4 parmak eninde dilimlere ayırın.
    Bu şekilde fotoğraftaki gibi boyuna düzgün şeritler elde edeceksiniz.

    2- Kestiğiniz şeridi tezgaha serin, ucuna yarım tatlı kaşığı peynirli iç koyun.
    3/4- İç koyduğunuz yufkayı önce kendine doğru küçük bir kare oluşturacak şekilde
    sonrada sağa ve sola doğru düzgün üçgenler olacak şekilde katlayın
    Yufkanın ucunu su ile ıslatarak kapatın ve kızgın yağda kızartın.
    Peçete serili tabakta yağını aldıktan sonra servis yapın.


    Revani

    Malzemeler:
    8 adet yumurta
    100 gr. İrmik
    150 gr. Şeker
    200 gr. Un
    Çok az margarin

    Şerbeti için:
    1 Litre su
    1 kg. şeker
    3 damla limon suyu

    Yapılışı:
    Öncelikle yumurtaların akları ve sarılarını ayırın yumurtaların aklarını mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
    100 gr. Şekeri yumurta aklarını çırpmaya devam ederken yavaş yavaş ekleyin.
    Yumurta sarılarını da ilave edin, kalan hamur malzemesini ekleyerek karıştırın.
    Fırın tepsisini yağlayın, hamuru tepsiye yayın.
    Önceden 50 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
    Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya ılık şerbeti dökerek tatlı soğuyunca servis yapın.

    Şerbet için tüm malzemeyi hafif koyulaşıncaya kadar karıştırarak kaynatmanız yeterli.
    AFİYET OLSUN...
    Elhamdülillah, Elhamdülillah, Elhamdülillahillezi et âmene vesekane vece alene minel müslimin. Ve rahmetullahi vebere katühû aleyna ve ala cemili müslimin. Nimeti celilullah, bereketi halilullah, şefaat ya resulullah.
    ’ım bize vermiş olduğun bu çesitli nimetler için sana sonsuz hamdü senalar olsun. Nimetini daim, vatanimizi kaim, nesillerimizi âlim eyle Yarabbi. Bu ziyafeti hazırlayanların vücutlarına sıhhat, geçmişlerine rahmet ve rızıklarına bereket'i ihsan eyle Yarabbi.
    ’ım bu nimetleri ekenlere biçenlere, hazırlayıp önümüze getirenlere ömür bereketi iman selameti ver. Astir tastir bu sofra sahiplerine Mekke'yi Mükerreme'ye ve Medine'yi Münevvere'ye ulaştır ve Arafat'ta vakfelerde dualarda buluştur. Ya Rab soframız artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin, bu sofra sahipleri darlık ve yokluk görmesin, yiyenler iyilik ve şifa bulsun tüm kaza ve belalardan korunsun.
    Bize verdiğin nimetler için sana yeterince Şükredemediğimiz için bize dert verip derman aratma, kıtlık verip, açlıkla, bu asil milletimizi ve biz aciz kullarını terbiye eyleme Yarabbi.
    Ahirette Kevser şarabından içmek, sırat köprüsünden geçmek, cennet ve cemalini görmek nasip eyle Yarabbi. Yarabbel-âlemin, avuçlarını açmış ve âmin diyen bu kullarının dualarını kabul et ve günahlarını affet.
    ümme et aynnamil tagaymil cenneh. Ve eskinnamil serabil kevser. Ve eskinnafil ceravil resulik. Ve ekrumna biruyyeti cemalike ya ekramel ekramine veya erham errahimin. Vel hamdüllilahi rabil âlemin.


    Seni çok Özledim Annem

Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. Ramazan Ayına Özel Salavat-i Serif kampanyasi...
    By Konyevi Nisa in forum Hatim Köşemiz
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 14.07.10, 09:54
  2. Ramazan Ayına Özel Hatim Kampanyası...
    By Konyevi Nisa in forum Hatim Köşemiz
    Cevaplar: 34
    Son Mesaj: 17.09.09, 23:15
  3. Ramazan Ayına Özel Günün Ayeti,Hadisi,sözü
    By Konyevi Nisa in forum Ramazan Özel
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 10.09.09, 09:14
  4. Ramazan Ayına Özel Bölüm
    By Zümrüt in forum Ramazan Özel
    Cevaplar: 30
    Son Mesaj: 25.08.09, 22:50
  5. Ramazan Ayına Özel Hatim Kampanyası...
    By Konyevi Nisa in forum Hatim Köşemiz
    Cevaplar: 37
    Son Mesaj: 26.09.08, 11:19

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •