62-.......Ebû Mes'ûd el-Ensârî şöyle dedi: Peygamber (S): "ei-Bakara Sûresi'nin sonundan iki âyet: her kim bu iki âyeti bir gecede okursa, bunlar o kimseye kifayet ederler" buyurdu .

63-....... ez-Zuhrî şöyle dedi: Bana Urvetu'bnu'z-Zubeyr, el-Mısver ibn Mahrame ve Abdurrahmân ibn Abdin el-Kaarî hadîsin*den haber verdi. Bu iki zât, Umer ibnu'l-Hattâb'dan şöyle derken işitmişlerdir: Ben, Rasûlullah'ın sağlığında Hişâm İbn Hakîm ibn Hi-zâm'ı el-Furkaan Sûresi'ni okumaktayken işittim. Onun okuyuşuna kulak tuttum, duydum ki, Hişâm bu sûreyi Rasûlullah'm bana okut*madığı birtakım lehçeler üzere okuyor. Az kaldı namazın içinde üze*rine atılıp onunla çekişecektim. Fakat onu bekledim. Nihayet selâm verince (kaçırmamak için) hemen ridâsmı göğsünün üzerinde to*parlayıp:
— Senden işittiğim bu sûreyi sana kim okuttu? dedim.
— Bana bu sûreyi Rasûlullah okuttu, dedi.
— Yalan söyledin. Allah'a yemîn ederim ki, senden işittiğim bu sûreyi bana muhakkak Rasûlullah okutmuştur, dedim.
Ve onu yakasından çekerek Rasûlullah'a götürdüm de:
— Yâ Rasûlallah! Ben bunu, el-Furkaan Sûresi'ni, Sen'in bana okutmamış olduğun birçok lehçeler üzere okurken işittim. Hâlbuki el-Furkaan Sûresi'ni bana okutan Sen'sin, dedim.
Bunun üzerine Rasûlullah (S):
— "Yâ Hişâm, o sûreyi oku!" diye emretti.
Hişâm da o sûreyi benim kendisinden işitmiş olduğum kıraatle okudu.
Rasûlullah:
— "Sûre böyle indirildi" buyurduktan sonra:
— "Oku yâ Umer!" diye emretti.
Ben de o sûreyi, kendisinin bana okutmuş olduğu okuyuşla oku*dum. Bitirdiğimde Rasûlullah:
— "Sûre böyle indirildi" buyurdu. Bundan sonra da Rasûlullah:
— "Şübhesiz bu Kur'ân yedi harf üzere indirilmiştir. Binâena*leyh kolay gelenini okuyunuz" buyurdu .

64-.......Âişe (R) şöyle demiştir: Peygamber (S) geceleyin mes*cidin içinde Kur'ân okumakta olan bir okuyucunun sesini işitti de: "Allah o kimseye merhamet eylesin. Yemîn olsun o kimse bana şu ve şu sûreden (unutturulması sebebiyle) düşürdüğüm şu ve şu âyetle*ri hatırlattı" buyurdu.