431- İbn Abbas (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Ali, Mikdad ve Ammar kendi aralarında konuşurken Ali diyor ki: Benden çok mezi geliyor, kızı hanımım olduğu için bunu Rasûlullah (s.a.v)’e sormaya utanıyorum. Biriniz benim için sorsanız ve bana anlatsanız. -Hangisi sormuştu onu unuttum- birisi sorduğunda; Rasûlullah (s.a.v) ona: “O mezidir, sizden birinden mezi gelirse organını yıkasın, namaz abdesti gibi abdest alsın.” (Ebû Davud, Tahara: 82; İbn Mâce, Tahara: 70)
432- Ali (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Çok mezi gelen bir kimseyim, bir kimseye bu durumu Rasûlullah (s.a.v)’e sormasını emrettim. O da şöyle buyurmuştu: “Mezi’den dolayı abdest almak yeterlidir.” (Ebû Davud, Tahara: 82; İbn Mâce, Tahara: 70)
433- Ali (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Fatıma hanımım olduğu için Rasûlullah (s.a.v)’e mezi’ninMıkdad’a emrettim. O sordu. Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştu: “Abdest almak yeterlidir.” (Ebû Davud, Tahara: 82; İbn Mâce, Tahara: 70) hükmünü sormaya utanmıştım.
434- Ali (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Mıkdad’ı Rasûlullah (s.a.v)’e mezinin hükmünü sorması için göndermiştim de, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştu: “Tenasül organını yıka ve abdest al.” (Ebû Davud, Tahara: 82; İbn Mâce, Tahara: 70)
435- Süleyman b. Yesar (r.a)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Ali b. ebi Talib, Mıkdad’ı, Rasûlullahmezi gelen adamın ne yapması gerektiği hakkında soru sormaya göndermişti de Rasûlullah“Tenasül organını yıka ve abdest al.” (Ebû Davud, Tahara: 82; İbn Mâce, Tahara: 70) (s.a.v)’e (s.a.v) şöyle buyurdu:
436- Ali (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Mıkdad’ı, Rasûlullah (s.a.v)’e karısının yanında kendisinden mezi gelen adamın ne yapması gerektiğini sormak üzere göndermiştim. Çünkü kızı fatımaMıkdad, bunu sormuştu da Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştu: “Hanginizde böyle bir durum meydana gelirse tenasül organını yıkasın, namaz abdesti gibi abdest alsın.” benim hanımım olduğu için bunu sormaya utanmıştım. (Ebû Davud, Tahara: 82; İbn Mâce, Tahara: 70)