Yulaf Çorbası : 25 gram yulaf sonra iki saat kaynatmalı.

Un Çorbası : 20-30 gram buğday unu veya mondamin bi:-)raz su ile hamur haline getirilir. Kaynayan 500 gram suya ka:-)rıştırılır. Ve 15 dakika kaynatılır. Sonra su ilâvesiyle 500 grama iblâğ edilir. Yukarıda yazıldığı gibi süt ve şeker ilâve edilir.

[b]Bisküi iki çay kaşığı limon veya portakal suyu katılır.

Sebze Çorbası : Sebze temizlenmeli kuşkonmaz.

Süt Çorbası : 12 gram buğday unu veya mondamin 200 gram çiğ süt karıştırılır. 10 gram şeker ilâve edilir. 4 dakika kay:-)natılır. Tam süt kullanılabildiği gibi üçte bir veya yarı yarıya sulandırılmış süt de kullanılabilir.

Bisküi mahallebisi : îki büsküi veya 30 gram galeta ezilir mahallebi oluncaya kadar kaynatılır.