Yulaf Çorbası : 25 gram yulafsonra iki saat kaynatmalı.
Un Çorbası : 20-30 gram buğday unu veya mondamin bi:-)raz su ile hamur haline getirilir. Kaynayan 500 gram suya ka:-)rıştırılır. Ve 15 dakika kaynatılır. Sonra su ilâvesiyle 500 grama iblâğ edilir. Yukarıda yazıldığıgibi süt ve şeker ilâve edilir.
[b]Bisküiiki çay kaşığı limon veya portakal suyu katılır.
Sebze Çorbası : Sebze temizlenmelikuşkonmaz.
Süt Çorbası : 12 gram buğday unu veya mondamin200 gram çiğ süt karıştırılır. 10 gram şeker ilâve edilir. 4 dakika kay:-)natılır. Tam süt kullanılabildiği gibi üçte bir veya yarı yarıya sulandırılmış süt de kullanılabilir.
Bisküi mahallebisi : îki büsküi veya 30 gram galeta ezilirmahallebi oluncaya kadar kaynatılır.