Günde iki çorba kaşığı bitter çikolatanın kanın pıhtılaşmasını engellediğini biliyor muydunuz?
John Hopkins Üniversitesi ve Bloomberg Halk Sağlığı Okulu araştırmacılarıkandaki pıhtılaşmanın önüne geçilmesine yardımcı olabileceği sonucuna ulaştılar.
Bilim adamlarınınaspirinle benzeri bir biyokimyasal etki yaratıyor ve kandaki pıhtılaşmayı azaltıyor.
Profesör Diane Beckeraspirinle aynı biyokimyasal etkiyi yarattığını öğrendiklerini söyledi.
Siyah çikolatanıntansiyonu düşürebildiği ve kan dolaşımına farklı faydaları olduğu bilim adamlarınca yaklaşık 20 yıldır biliniyor.
American Heart Association’ın yıllık bilim toplantısında duyurulması planlanan son araştırmagıda tüketiminde normalin dışına çıkılmamasını öğütlüyor ve düzenli diyetin bir parçası olarak yenecek bir parça çikolatanın veya içilecek sıcak çikolatanın insan sağlığı için iyi olduğu sonucuna ulaşıyor.