Ebu Bekir b. Nefî1 b. ei-Harİs'ten şöyle rivayet olunmuştur: Resulullah (as), "zaman Allah Azze'nin gökleri ve yeri yarattığı günkü görünümüne bürünmüş, başa dönmüştür. Sene oniki aydır. Bunlardan dört tanesi haram, olanlardır: Üç tanesi ardarda gelen Zülkade, Zilhicce, Muharrem ve Cumâ-dâ ile Şa'ban araşma giren Recep'tir. Bu Cumâdâ'ntn hangisi olduğunu bi*liyor musunuz?" dedi. Biz, "Allah ve Resulü en doğrusunu bilendir" dedik. Resuluüah (as) bir süre sustu. Biz bu ayı bir başka adla adlandıracak sanır*ken, "bu ay Zilhicce değil mi?" dedi. Biz, "evet, odur" dedik. "Bu bölge han*gi bölgedir?" dedi. Biz, "Allah ve Resulü en doğrusunu bilendir" dedik. Resu*lullah (as) sustu. Öyle ki biz bir başka adla adlandıracak zannettik. "Bu şehir değil mi?" diye sordu. Biz, "evet, bu şehirdir" dedik. "Bugün hangi gündür?" diye sordu. "Allah ve Resulü en doğrusunu bilendir" dedik. Resulullah (as) sustu. Biz başka bir adla adlandıracak sandık, "bugün kurban günü (kurban bayramı) değil mi?" diye sordu, biz, "evet, kurban günüdür" dedik. Şöyle dedi: "kanlarınız, mallarınız ve ırzlarınız, bugününüzün ve bu ayınızın saygınlığı ve dokunulmazlığı gibi saygın, dokunulmaz ve haramhğa sahiptir. Rabhınıza kavuşacaksınız; o zaman sizlere neler yaptığınızı soracaktır. Ben*den sonra gerisin geriye küfre dönerek birbirinizin boyunlarım vurmayın. Dikkat ediniz burada hu konuşmalarıma tanık olanlarınız burada bulun*mayanlara anlatsın, belki görmediği ve burada bulunmadığı halde kendisi*ne aktarılanları buradakilerden daha iyi anlayabilirler. Dikkat edin! Ben Allah'tan aldıklarımı sizlere tebliğ ettim mi?Dikkat edin, Allah'tan aldıkları*mı sizlere tebliğ ettim mi" , Biz, "evet" dedik. Resulullah (as), "şabid ol ey Allahim!" dedi.
Bu hadis muttefekun aleyhtir.