ibn-i Sahr et-Beyadî, Resulullah'a (as) şöyle dedi: "Ben karıma zihar yaparak onu kendime haram kıldım. Ramazan ayı da gelmişti. Karım bir gece bana hizmet ederken gönlümü gelecek bazı yerlerini ve davranışlarını görünce onunla cinsel ilişkide bulunmamak için kendimi tutamadım; bu hususta ne diyorsun?" Resulullah (as), "demek durumun böyle ya Seleme!" diye buyurunca, O, "evet durum bu, ben Allah Azze'nin bizim hakkımızda vereceği kararı bekliyorum. Benim hakkımdaki hüküm Allah Azze'nin sana gösterdiği şeye bağlıdır" dedi. Resulullah (as), "bir köle azad et" dedi. İbn-i Sahr, "sent hak olarak gönderen Allah Azze'yeyemin ederim ki şundan baş*ka köle boyun yoktur" diyerek kendi boynunun bir yanına vurdu. Resulullah (as), "öyleyse iki ay peşpeşe oruç tut" dedi. Sahr, "başıma bu gelenler orucun yüzünden gelmedi mi?" dedi. Resulullah (as), "öyleyse 60 miskinin karnını bolca hurmayla doyur" dedi. Sahr, "seni hak bir elçi olarak gönderen Al*lah'a yemin ederim ki, biz aç olarak geceleriz bizim birazcık olsun yiyecek hiçbir şeyimiz olmaz" dedi. Resulullah (as), O'na, "sadakası, (hayrı ve iyili*ği) bol olan Ruzeyk oğullarına git sana -gerekeni- versinler, sonra 60 miskini iyice hurma ile doyur geri kalandan sen ye ve ailene yedir" dedi. Sahr kendi kavmine döndü ve onlara, "ben sizin yanınızda iken sıkıntı, dar geçim ve dar görüşlülük gördüm. Resulullah'm (as) yanında ise genişlik ve geniş, hür bir düşünce buldum. O da bana sizin sadaka vermenizi emretti" dedi.
Bu hadisi İmam ahmed rivayet etmiştir.
Havle bint-i Malik, Resulullah'a (as) şikayet ederek, "kocam Evs b. es-Samit benden zihar yaparak ayrıldı" dedi. Resulullah (as) bu hususta "Al*lah'tan kork o senin amcaoğlundur" diyerek O'nunla mücadele ediyordu. Bu mücadele, "seninle kocası hakkında çekişen ve Allah'a şikayet e-den kadının dediklerini Allah elbetteki duydu (Mücadele 1)" ayeti indİ-rilinceye kadar sürdü. Resulullah (as) kadına hitaben, "kocan bir köle azad etsin" dedi. Kadın, "bulamaz" dedi. Resulullah (as), "iki ay peşpeşe oruç tut*sun " dedi. Kadın, "o (kocam) ihtiyar bir insandır, oruç nere o nere?" dedi. Resulullah (as), "60 miskini doyursun" dedi. Kadın, "sadaka olarak verebile*ceği hiçbir şeyi yok ki" dedi. O sırada birisi bir zembil kadar hurma getirdi. Havle, "ey Allahın elçisi hurmayı bir başka ölçekle belirliyorum" dedi. Resu*lullah'(as), "iyi eltin aferin! Şimdi onu al ve onunla 60 tane miskine yedir. Sonra da amcanoğluna dön " dedi.
Bu hadisi îmam Ahmed rivayet etmiştir.