Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
119 sonuçtan 51 ile 60 arası

Konu: Sebzeler!...

  1. #51
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Karnıyarık (5 Kişilik)
    Malzemeler:
    5 patlıcan
    3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
    250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı
    30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
    200 gr (2 orta boy) soğan (piyaz doğranmış)
    200 gr kıyma
    300 gr konkase domates
    1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
    1/2 çay kaşığı tuz
    taze çekilmiş karabiber
    5 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş, süsleme için)
    1 domates (dilimlenmiş, süsleme için)
    250 ml (1 su bardağı) et suyu veya su


    HAZIRLANIŞI :
    Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin. Kabuklarını soyup, baş tarafından sonuna kadar derince çizin.
    Bir kaba yarıya kadar su koyun. Tuzu karıştırın. Patlıcanları tuzlu suya koyup en az 30 dakika bekleterek acı suyunu bırakmasını bekleyin Sonra yıkayıp, kurulayın.
    Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Patlıcanları tavaya koyup, her iki yanı da, altın sarısı bir renk alıp patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar kızartın.
    Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, kağıt peçete ya da mutfak havlusu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzdürün.
    Fırınınızı 180 °C'ye getirip, ısıtın. Karnıyarığın harcını hazırlamak için, margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar sote edin.
    Kıymayı ilave edip, birkaç dakika, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, sık sık karıştırarak pişirin. Domatesi katın ve birkaç dakika, domates suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın.
    Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın. Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin. Patlıcanların ortasındaki yarıklara azırladığınız harcı doldurun. Domates dilimleri ve sivribiberleri harcı doldurduğunuz patlıcanların üzerine yerleştirip, süsleyin.
    Et suyunu ya da suyu ilave edin. Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 bakika fırında pişirin.
    Karnıyarıkları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, üzerlerine pişme suyunu 'gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #52
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kereviz Graten (4-6 Kişilik)
    Malzemeler:
    2 Adet Soğan
    1 Diş Sarmısak
    Kekik
    50 gr. Margarin
    5 Dilim Tost Ekmeği
    250 ml. Süt Kreması
    3 Adet Yumurta
    Tuz, Karabiber
    Rendelenmiş Muskat (küçük hindistan cevizi)
    600 gr. Kereviz
    4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
    1 Çay Kaşığı Toz Şeker


    HAZIRLANIŞI :
    Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kekikle birlikte 20 gr. yağ ile kavurun. Ekmekleri küb şeklinde doğrayın, kalan yağ ile kavurun. Soğanlarla karıştırıp yuvarlak bir fırın kabının yayın.
    Krema ve iki yumurtayı karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatı ekleyin. Yarısını ekmeklerin üzerine dökün. Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın, şeker ve limon suyunu ekleyin. Kerevizi soyun, ince rendeleyin. Kaynamakta olan suda 1 dakika haşlayın. Hemen süzüp soğuk suya tutun, süzülmeye bırakın.
    Kalan yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Sarısını yumurtalı kremanın ayırdığınız yarısına katın. Kerevizleri bu krema ve tuz ile karıştırın. Yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın. Kerevizlere katın ve fırın kabındaki ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #53
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kereviz Pane (4 Kişilik)
    Malzemeler:
    1 Kg. iri Kereviz
    100 gr. Un (2/3 su bardağı)
    1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
    Tuz, Karabiber
    2 Adet Yumurta
    60 gr. Galeta Unu (1/2 su bardağı)
    3-4 Dilim Limon
    60 gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    150 ml. Sıvı Yağ (2 çay bardağı)


    HAZIRLANIŞI :
    Kerevizleri soyun, ikiye bölün, 1 cm. kalınlığında parçalar halinde dilimleyin.
    Tuzlu ve limonlu suda limon dilimlerini de ilave ederek 15 dakika haşlayın.
    Soğuk suya tutup süzün. Kağıt havlu ile kurulayın. Tuz ve karabiber serpin.
    İlk önce una, sonra çirpilmiş yumurtaya, en son galeta ununa ve peynir rendesine bulayin.
    Sıvı yağı orta ateşte ısıtın ve kereviz dilimlerini bu yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın.
    Sosla veya garnitür olarak yemek yanında servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #54
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kereviz Püresi (4 Kişilik)
    Malzemeler:
    1 Adet Maydanoz
    150 ml. Sıvı Yağ (2 çay bardağı)
    3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
    Tuz
    125 gr. Margarin
    1 Adet Muskat (rendelenmiş küçük hindistan cevizi)
    1 Adet Limon (dilimlenmiş)


    HAZIRLANIŞI :
    Maydanozun saplarını ayırın, yıkayın, süzün. Sıvı yağı bir tavada ısıtın, iyice kuruyan maydanozu kısım kısım yağa atıp yarımşar dakika kızartın. Fazla yağlarının süzülmesi için kagıt havlu üzerine alın. Kerevizin kabuklarını kalınca soyun, küb şeklinde doğrayın. Tencereye kerevizlerin üstünü örtecek kadar su koyun. 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ilave edip 20 dakika ağzı kapalı olarak pişirin.
    Haşlanan kerevizlerin suyunu süzün. Yağ ile birlikte mutfak robotuna koyun, tuz, karabiber, muskat ve kalan limon suyu ile birlikte 3-4 dakika karıştırın.
    Kızarmış maydanoz ve limon dilimleri ile süslediğiniz kereviz püresini kuzu pirzolası ile servis yapabilirsınız.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #55
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kış Türlüsü (8-10 Kişilik)
    Malzemeler:
    1,5 kg Kemikli Dana Eti
    4 Adet Defne Yaprağı
    1 Adet Piliç (1,3 kg)
    2 Demet Taze Soğan
    400 gr Havuç
    1 Adet Kereviz
    1 Adet Küçük Lahana
    750 gr Küçük Patates
    1 Dal Biberiye
    Tuz, Karabiber, Kekik
    2 Yemek Kaşığı Margarin


    HAZIRLANIŞI :
    Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın.
    Tavuğu parçalara ayırın. 1 saat sonra tenceredeki dana etme katın. Beraber haşlayın.
    Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın. Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın.
    Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin. 15 dakika sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları, kekik ve defne yaprağını ekleyin.
    Sebzeleri hafif diri kalacak şekilde pişirin. Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin.
    Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #56
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kıymalı Beğendi (4 Kişilik)
    Malzemeler:
    3 Patlıcan
    200 gr Kıyma
    1 Kırmızı Soğan
    Tuz, Karabiber
    100 gr Eritme Peyniri
    Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı


    HAZIRLANIŞI :
    Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin.
    Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirin. Kıymayı ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Rendelenmiş eritme peynirini ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın.
    Hazırladığınız patlıcan püresini peynirli kıymaya ilave edip karıştırın. Domates dilimleri ve marul yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #57
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kıymalı Biber Kayığı (4 Kişilik)
    Malzemeler:
    1 Kahve Fincanı Pirinç
    3 Su Bardağı Et Suyu
    4 Dolmalık Biber
    Tuz, Karabiber
    2 Soğan
    Kekik
    8 Kahve Fincan Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    500 gr Kıyma
    200 gr Süt Kreması
    4 Çorba Kaşığı Margarin
    400 gr Soyulmuş Domates


    HAZIRLANIŞI :
    Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.
    Biberleri yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekerini ayıklayıp içlerine tuz ve karabiber serpin. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
    Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yağı bir tavada kızdırıp soğanın yarısını kavurun. Kıyma, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Kıymayı iyice kavurun. Peynirin yarısını süt kreması ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Kıymalı karışımı pirinçle karıştırıp biberlere doldurun. Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Margarinin üçte ikisini küçük parçalara bölüp biberlerin üzerine sürün. 1 su bardağı et suyunu kaba ilave edip fırına sürün. Fırının orta bölmesinde 30 - 40 dakika kadar pişirin.
    Bu arada domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Kalan soğan ve margarini büyük bir tavada kavurun. Domatesleri ve kalan et suyunu ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Biberlerin pişme süresinin son 5 dakikasında, kalan peyniri üzerine serpip pişirin. Kıymalı biber kayıklarını domates sosu eşliğinde servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  8. #58
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Kıymalı Semizotu (5 Kişilik)
    Malzemeler:
    1 Kg Semizotu
    150 gr Kıyma
    1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
    1 Adet Soğan
    1 Çorba Kaşığı Salça Yada 2 Adet Domates Rendesi
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    Tuz


    HAZIRLANIŞI :
    Yeşil mercimeği haşlayıp süzelim.Semizotunu yıkayalım.Ayıklayıp doğrayalım.
    Rendelediğimiz yada yemeklik doğradığımız soğanı bir tencereye alıp yağda kavuralım.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.Semizotunu ekleyelim.
    Tuz,salça ve haşlanan mercimeği de ilave edip kısık ateşte pişirelim.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  9. #59
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Köfteli Brüksel Lahanası (4 Kişilik)
    Malzemeler:
    1/2 kg Brüksel Lahanası
    300 gr Köftelik Kıyma
    1 Soğan
    1 Diş Sarmısak
    2 Çorba Kaşığı Ufalanmış Ekmek İçi
    1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
    1 Yumurta
    Karabiber, Tuz
    Kızartma İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    SOS MALZEMESİ
    1 Su Bardağı Süt
    1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
    1 Çay Kaşığı Köri
    1/2 Su Bardağı Kaşar Rendesi
    Karabiber, Tuz


    HAZIRLANIŞI :
    Brüksel lahanalarını bir tencereye alın. Kapağı açık tencerede 10 dakika kadar fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın ve süzün.
    Diğer tarafta köftenin bütün malzemesini karıştırarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Teflon tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırarak köfteleri kızartın.
    Sos için nişasta, köri, tuz, biber ve sütü karıştırın. Fazla kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin. İçine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin.
    Fırın kabınızı yağlayıp lahana ve köfteleri düzgün olarak sıralayın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  10. #60
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Köfteli Kereviz
    Malzemeler:
    3 adet orta boy kereviz
    2 adet küçük boy havuç
    2 adet patates
    2 yemek kaşığı bezelye
    1 baş küçük soğan
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 su bardağı su
    Yarım limon
    Yeteri kadar tuz
    Köfte için
    350 gr kıyma
    1 baş soğan
    2 dilim bayat ekmek içi
    2 adet domates
    1 adet yumurta
    1 adet sivri biber
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon


    HAZIRLANIŞI :
    Bir tabağın içerisine ince kıyılmış soğan, ufalanmış ekmek içi, kıyma, tuz ve kimyonu koyun. Üzerine yumurta kırarak iyice yoğurup köfte hamurunu hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz köfte hamurunu kereviz büyüklüğünde yuvarlayın.
    Kerevizleri derince soyup, etrafına kararmaması için limon sürün. Üzerine su koyarak çok az haşlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Haşlanan kerevizleri ortadan ikiye bölüp ortalarını hafifce çukurlaştırın. Üzerlerine hazırlanan köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine yuvarlak doğranmış domates dilimi ve küçük doğranmış sivri biberi koyarak tepsiye dizin.
    250 derece sıcaklığındaki fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. İçerisine soğan ve sıvı yağ ilave ederek sote yapın. Yumuşamaya başlayınca üzerine bezelye ilave edin. Servis tabağına sebzelerle yerleştirip servise sunun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •