DIŞARDA
Level completed: 81%,
Points required for next Level: 59
Overall activity: 0%
Achievements

Allah için Sevmek
Resulullah Efendimiz Muâz bin Cebel’e bir nasihatında buyurdu ki: “Ey Muâz! Sana Allah’dan korkmayı O’na sığınmayı doğru konuşmayı verdiğin sözde durmayı herkese selâm vermeyi güzel amel ve işlerde bulunmayı öksüze merhamet etmeyi tatlı sözlü olmayı Kur’ân-ı kerîmi okuyup anlamayı ahireti sevmeyi ahiret hesabının korkusunu taşımayı ve herkese şefkat kanatlarını germeği tavsiye eder; hikmet sahiplerine kötü söz söylemekten doğruyu yalanlamaktan günahkâra itâatten âdil hükümdara isyandan ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaktan seni nehyederim (sakındırırım.) Her yerde Allahü teâlâyı zikretmeyi ve her günahın peşinden tövbe etmeyi tavsiye ederim. Gizli günah işlediğin zaman gizli âşikâre günah işlediğin zaman âşikâre tövbe edersin.”
Hz. Muâz Peygamberimizden tekrar nasihât istediğinde: “Allah’ı görür gibi ibâdet et ve kendini ölmüş gibi bil! İstersen bütün bunları içine alan daha mühimini bildireyim: Dilini tut?” buyurdu.
Ebû İdris el-Havlânî Hz. Muâz bin Cebel’e: “Seni Allah için seviyorum” dediğinde Muâz bin Cebel: “Sana müjdeler olsun! Ben Resûl-i Ekrem’in şöyle buyurduğunu işittim: “Kıyamet günü arşın etrafında bir takım insanlar için kürsüler kurulacaktır. Bunların yüzleri ayın ondördü gibi parlayacaktır. İnsanlar feryad ederekn onlar korkmazlar. Korku ve kederleri olmayan kimseler Allah’ın gerçek dostlarıdır” buyurdu. Peygamberimize bunların kim olduğu sorulunca: “Onlar Allah için birbirlerini seven kimselerdir.” Buyurdu.
Peygamberimiz Hz. Muâz’a: “Yâ Muâz! Ben seni severim. Bunun için her namazdan sonra şu duâyı terk etme! Buyurdu ve duâyı okudu: “Allahümme e’ınnî alâ zikrike ve şükrike ve husni ibadetike.” Yâni “Allahım! Ancak seni anmak sana şükretmek ve güzelce ibadet etmek için bana yardım et.”
“Ey Allah’ım! Seni sevmeyi ve seni seveni sevmeyi ve senin sevgine beni yaklaştıracak şeyi sevmeyi bana nasib et ve senin sevgini (sıcak ve harâketli günde) soğuk suyu sevmekten bana daha sevimli kıl!”
http://www.kevserdenizi.net/forum/