192-.......Bize Muhammed ibn Ca'fer, Şu'be'den; o da Süley*man (ibn Mıhrân el-A'meş)'den; o da Ebû Vâil'den; o da Abdullah ibn Mes'ûd(R)'dan tahdîs etti ki, Peygamber (S): "KİŞİ sevdiği ile beraberdir" buyurmuştur.

193-.......Bize Cerir, el-A'meş'ten tahdîs etti ki, Ebû Vâil şöy*le demiştir: Abdullah ibn Mes'ûd (R) şöyle dedi: Rasûlullah'ın huzu*runa bir adam geldi de:
— Yâ Rasûlallah! Henüz kendilerine katılmamış olduğu bir kav*mi, bir zümreyi seven bir kimse hakkında nasıl bit hüküm söylersi*niz? diye sordu.
Rasûlullah (S):
— "Kişi sevdiği ile beraberdir" buyurdu.
Bu hadîsi el-A'meş'ten; o da Ebû Vâil'den; o da Abdullah'tan; o da Peygamber'den senediyle rivayet etmekte Cerîr ibn Abdilhamîd'e, Cerîr ibn Hazım,Süleyman ibn Karm, Ebû Avâne üçlüsü de mutâba-at etmişlerdir.

194-.......Ebû Mûsâ el-Eş'arî (R) şöyle demiştir: Peygamberce:
— Bir kimse henüz kendilerine kavuşmadığı bir topluluğu sevi*yor! denildi.
Peygamber:
— "Kişi sevdiği kimse ile beraberdir" buyurdu.
Bu hadîsin râvîsi Sufyân es-Sevrî'ye el-A'meş'ten rivayet etmekte Ebû Muâviye Muhammed ibn Hazım ile Muhammed ibn Ubeyd mu-tâbaat etmişlerdir.

195- Bize Abdan tahdîs etti. Bize babam Usmân ibnu Cebele, Şu'be'den; o da Amr ibnu Murre'den; o da Salim ibn Ebi'I-Ca'd'-den; o da Enes ibn Mâlik(R)'ten şöyle haber verdi:
Bir adam Peygamber(S)'e:
— Yâ Rasûlallah! Kıyamet ne zaman (olacak)? diye sordu. Oda:
— "Sen onun için ne hazırladın?" buyurdu. O zât:
— Ben kıyamet için çok namaz, çok oruç ve çok sadaka hazırla*madım. Lâkin ben Allah'ı ve Rasûlü'nü seviyorum, dedi.
Rasûlullah:
— "Sen sevdiklerinle beraber olacaksın" buyurdu.