2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Hısımlık Bağını Ekleyip Duran Kimseye Allah Da Fadlından İhsanını Ekler Durur

Share
    ACİZKUL
    ACİZKUL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hısımlık Bağını Ekleyip Duran Kimseye Allah Da Fadlından İhsanını Ekler Durur

16-.......Bize Muâviye ibnu Ebî Muzerrid haber verip şöyle de*di: Ben amcam Saîd ibn Yesâr'dan işittim, o Ebû Hureyre(R)'den tah-dîs ediyordu ki, Peygamber (S) şöyle buyurmuştur:
    — "Yüce Allah yaratacağı mahlûkların ne hâl üzere bulunacak*larını takdir edip de onlara âid kazayı tamamladığı zaman, rahim yâni hısımlık:
    — (Yâ Rabb!) Burası akrabalık münâsebetlerini kesmekten Sa*na sığınanların makaamıdır, dedi.
    Allah:
    — Evet öyledir. Sen, seninle bağlılığını muhafaza edenlere be*nim iyiliği ekleyip durmama; senden ilgiyi kesenlerden benim de ih*sanı kesmeme razı olmaz mısın? buyurdu.
    Hısımlık:
    — Evet razı olurum, diye cevâb verdi. Yüce Allah:
    — Bu hüküm sana mahsûstur, buyurdu."
    Bundan sonra Rasûlullah (hısımlarla ilgiyi kesenlerin Allah'ın rahmetinden mahrum olacaklarını beyân sadedinde):
    — "İsterseniz şu âyetleri okuyunuz" buyurdu: "Demek idareyi ve hâkimiyeti ele alırsanız hemen yeryüzünde fesâd çıkaracak, akra*balık münâsebetlerim bile parçalayıp keseceksiniz öyle mi? Onlar öyle kimselerdir ki, Allah kendilerini rahmetinden tardetmiş de duygula*rını almış ve gözlerini kör eylemiştir. Öyle olmasa Kur 'ân'/ tedebbür etmezler mi? Yoksa kalbler üzerinde üstüste kilitler mi var?" (Muhammed: 22-23)

ACİZKUL
    ACİZKUL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: Hısımlık Bağını Ekleyip Duran Kimseye Allah Da Fadlından İhsanını Ekler Durur

17-.......Bize Abdullah ibn Dînâr, Ebû Hureyre(R)'den tahdîs etti ki, Peygamber (S) şöyle buyurmuştur: "Rahm (adı ki, karın ya*kınlığı, hısımlıktır) Rahman dan alınmıştır. (Bu rahm yakınlı*ğı) sık ağaçların birbirine sarılmış kökleri gibidir. Allah Taâlâ buyurdu ki: Ey rahm karabeti! Her kim sana bağlı bulunur (hısımlık bağını ekler) durursa, ben de ona rahmetimi ekler dururum, kim de seninle münâsebetini keserse, ben de ona rahmetimi keserim!"

18-.......Bize Süleyman ibn Bilâl tahdîs edip şöyle dedi: Bana Muâviye ibnu Ebî Muzerrid, Yezîd ibn Rûmân'dan; o da Urve'den; o da Peygamber(S)'in zevcesi Âişe(R)'den haber verdi ki, Peygam*ber (S): "Rahm, sık ağaçların birbirine sarılmış kökleri gibidir. Kim onunla ilgili ekler durursa, ben de ona ihsanı ekler dururum; kim de onunla ilgiyi keserse, ben de ondan ihsanı keserim" buyurmuştur.