Hadis -i Serif (Nesei).
Islam ülkesinde yasayan gayr-i müslimlere zulmedildiginde o devlet, düsmanin eline geçer

Hadis-i Serif (Taberani).
Yasin suresini Allah’in rizasini gözeterek okuyan kimsenin geçmis günahlari bagislanir.Yasin suresini, ölmek üzere olanlarinizin yaninda okuyunuz.
hadis (Beyhaki).
En erdemli (üstün) iyilik, kisinin beraber oturup kalktigi kimselere (çalisma arkadaslarina) karsi kerim (cömert ve fedakar) olmasidir.
(Kazai).
Dört dua vardir ki, redde ugramaz: Evine dönene kadar hacca gidenin duasi... Ailesine dönünceye kadar savasa gidenin duasi... Sifa buluncaya kadar hastanin duasi... Mü’minin mü’mine giyabinda (yüzüne söylemeden ve haber vermeden) yaptigi dua. Bu dualardan en çabuk kabul edileni, mü’minin mü’mine giyabinda yaptigi duadir.
Hadis (Deylemi)
.Resulüllah’a : Cennettekiler uyurlar mi? diye sorulmustu. Cevaben buyurdu ki: Uyku, ölümün kardesidir. Cennettekiler uyumazlar.
Hadis (Tirmizi).
Birinizin elbisesi eskidigi gibi, gögsündeki imani da eskir. Öyle ise, Allah’tan, kalbinizdeki imanin yenilenmesini isteyiniz.
Misvak agacinin kabugu ile de olsa, karninizi doyurabileceksiniz, insanlardan bir sey istemeyin,müstagni (ihtiyaci yokmus gibi) davranin.
Iki müslüman karsilasir, birbirlerinin ellerini tutar, tokalasirlarsa, Allah mutlaka onlarin bu halde iken yaptiklari dualarini kabul eder. Ellerini birbirinden ayirmadan günahlarini affeder.
Hadis (Ahmed, Bezzar).
Ben tebligci olarak gönderildim. Zorlastirici olarak degil
Hadis-i Serif .(Müslim).
Bir bedevi Resulullah’a gelerek; Ya Resulullah! Rüyamda basimin koparilip yuvarlandigini, kendimin de onun pesinden kostugumu gördüm. Bunun tabiri nedir? Diye sordu. Resulullah Efendimiz ona su cevabi verdi: Uyurken, seytanin seninle oynamasini, halka anlatma...
Hadis-i Serif (Müslim).
Kisi öfkelendiginde “Allah’a siginiyorum” derse, öfkesi gider.
Hadis (Ibn-i Adiyy)
.Ben, insanlari hakka çagirici ve Allah’in emirlerini onlara ulastirici olarak gönderildim. Hidayet verme, inanlari dogru yola çekme konusunda, elimde hiçbir sey yoktur. Seytan da, Allah’in yasakladigi seyleri insanlara süslü gösterici olarak yaratilmistir. Insanlari dalalete atma (saptirma) konusunda onun da elinde bir sey yoktur.