DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Seçme hadisler
Kisi mali, hanimi ve çocuguyla imtihan edilir.
Hadis (Taberani)
Mü’min, kulluk elbisesi günahlarla yprandiginda, onu tövbe ignesiyle yamayandir. Talihli kisi, tövbesi üzerine ölendir.
Hadis-i Serif (Bezzar).
Kisi, haniminin ve çocuklarinin rizkini karsilamak için çalismaya çikarsa, Allah yolundadir. Yasli anne ve babasinin bakimini saglamak için yola çikarsa, Allah yolundadir. Nefsini harama karsi korumak niyetiyle çalismaya çikarsa, Allah yolundadir. Eger insanlara gösteris ve baskalarina ögünmek için yola çikarsa, Allah yolunda degil, seytanin yönlendirdigi yoldadir.
Hadis-i Serif ( Taberani )
Resulullah ile beraberdik. Yer – gök tüm vadiyi tekbir seslerimizle inletip bagira bagira dua ediyorduk. Resulüllah bize yaklasti ve söyle dedi: Ey insanlar! Siz yaninizda olmayan uzaktaki birine veya sagir bir varligina seslenmiyosunuz. Hemen yani basinizdaki sizi isitene (size sizden yakin olana) yalvarip yakariyorsunuz. (Duada bu siddet ve gürültüye gerek yok).
Hadis (Hilye).
Çocuklarinizi su 3 sevgiyle terbiye ediniz: Peygamberin sevgisi; Onun ehl-i beytinin sevgisi; Kur’an okumak (sevgisi).
Hadis (Deylemi).
Kisi, birinin yaptigi isten hoslanirsa, o da onun gibidir.
Hadis-i Serif (Taberani)
.En üstün ibadet, sikinti aninda sabirla kurtulmayi beklemektir.
Hadis (Beyhaki).
Birbirinize karsi mütevazi olmanizi, Allah bana vahiyle emretti. Öyle ki, hiç kimse, kimseye karsi övünmesin ve hiç kimse, hiç kimseye zulmetmesin.
Hadis (Müslim).
Iki hakim Cehenneme, bir hakim de Cennete girer. Hakki bilen ve o hak üzere hüküm veren hakim cennetliktir. Hakki bilen, fakat o hak ile hükmetmiyerek yargiya zulüm karistiran hakim cehennemliktir. Hakki bilmeden, gerçegi ögrenmeden pesin yargiya varan hakim de yine cehennemliktir.
Hadis (Hakim).
Ahirzamanda insanlara parapul gerekecek. Ta ki onunla din ve dünyalarini ayakta tutabilsinler.
Hadis-i Serif ( Taberani )
Kulun konusmalarinda insaallah demesi, imaninin mükemmelligindendir.
Hadis (Taberani).
Pek çok günahlari olan bir kimse dahi olsa, zulme ugrayanin bedduasi kabul görür. Fasikligi kendine...
Hadis (Ramuz)
.Kisi degistirmeye güç yetiremiyecegi bir münkeri (sakincali eylemi) görünce, Allah’a o eylemi münkir oldugunu yani asla hoslanmadigini bildirmesi, onu kurtarmaya yeter.
Hadis (Taberani).
Açiktan günah isleyenleri anlatmaktan niçin çekiniyorsunuz? Insanlar onlari ne zaman taniyacak? Onlarin kötü eylemlerini anlatin ki, insanlar onlardan sakinsinlar, zarar görmekten korunsunlar
Hadis (Beyhaki).
Su 4 seyden sakinan Cennete girer: Cana kiymaktan (cinayetten); Haram kazanç elde edip yemekten; Zina islemekten, haram olan cinsel iliskilere girmekten; Alkol aliskanligindan...
Hadis (Bezzar).
Hz. Peygamber sözlü iddia ve ithama göre ceza vermezdi. Ve birinin digeri aleyhindeki iddiasini delilsiz ve ispatsiz kabul etmezdi.
Hadis (Ebu Nuaym)
Cuma günü, bana çok salavat getirin. Çünkü Cuma günü, sahitlerin hazir oldugu bir gündür. Yani o günde melekler, (ibadet edenlerin yaninda) hazir bulunurlar. Sizden biriniz bana salavat getirdiginde, (bitirinceye kadar) salavati melekler tarafindan bana sunulur.
Hadis (Ibn-i Mace)
Mümin, bütünüyle faydadan ibarettir. Birlikte yürüdügünde, sana (güzel seyler anlatip) fayda verir. Kendisine akil danistiginda, (en dogru ve gerekli bilgiyi verip) sana yararli olur. Ortaklik kurdugunda (hainlik düsünmez) sana kazanç saglar. O, her seyiyle, her isinde (tepeden tirnaga) faydadan ibarettir.
Hadis-i Serif (Ebu Nuaym)
Insanlarin gelip geçtigi yollarda (caddelerde) oturmaktan sakinin.Mutlaka oturacaksaniz o zaman yolun hakkini verin.Yolun hakki ise sunlardir: Harama bakmamak, Yoldan gelip geçen insanlara sikinti ve eziyet vermemek, ta’cizde bulunmamak, Verilen selamlari almak, Iyiligi tesvik etmek, Kötülükten de sakindirmak.
Hadis (Ebu Davud).
Ebu Rafi’ anlatiyor: Kureys beni Hz. Peygambere (elçi olarak) gönderdi.Onu görünce kalbime Islam sevgisi düstü. Dedim ki: Ey Allah’in Resulü! Ben bir daha onlara dönmem. Söyle buyurdu: Ben yaptigim sözlesme ve anlasmalari bozmam ve (bana gelen) elçileri yanimda alikoymam. Simdi sen (Kureys’e) geri dön, görevini tamamla. Sonra su anda içinde hissettigini yine hissedersen döner gelirsin. Bunun üzerine Kureys’e geri döndüm. Görevimi bitirdim. Sonra tekrar gelip müslüman oldum.
Hadis (Ebu Davud).
Hz. Peygamber, aciz (bezgin) ve tenbel olmadigini gösteren bir yürüyüsle yürürdü.
Hadis_i Serif (Ibn-i Asakir).
Biriniz gönlünden, müslüman kardesine faydali bir ögüt geçiriyorsa, onu söylesin.
Hadis (Ibn-i Adiyy).
Müslümanlar karsilastiklarinda, tokalasir, birbirlerinin hal ve hatirlarini sorarlarsa, Allah onlara bu halde iken 100 rahmet indirir. Doksan dokuzu daha güler yüzle ve daha samimiyetle kardesinin halini ve hatirini sorana, biri de digerine verilir