21-.......Bana Ebû Sa'lebe el-Huşenî (R) tahdîs edip şöyle de*di: Ben Peygamber'e geldim de:
— Yâ Rasûlallah! Biz kitâb ehli arazîsinde bulunuyoruz ve on*ların kapları içinde yiyoruz. Yine biz av arazîsinde bulunuyoruz, ben yayımla av yapıyorum, öğretilmiş ve öğretilmemiş köpeğimle de av yapıyorum, dedim.
Peygamber (S):
— "Kitâb ehli arazîsinde bulunduğunu zikrettin, bunun cevâbı şudur: Sizler bundan ayrılma bulamamanız hâli müstesna, onların kapları içinde yemeyiniz. Ayrılma bulamazsanız, o takdirde kapları yıkayınız, sonra içlerinde yiyiniz. Av arazîsinde bulunduğunu zikret*tin; bunun cevâbı şudur: Sen Allah 'in ismini anarak öğretilmiş kö*peğinle avladığın avı da ye! Öğretilmemiş köpeğinle avladığını, öl*meden yetişip boğazlarsan, onu da ye!" buyurdu .
22-.......Seleme ibnu'1-Ekva' (R) şöyle demiştir: Hayber'i fet*hettikleri günün akşamına girdikleri zaman mücâhidler birçok ateş*ler yaktılar. Peygamber (S):
— "Bu ateşleri ne üzerine yaktınız?" diye sordu. Mücâhidler:
— Evcil eşeklerin etlerini pişirmek üzere yaktık, dediler. Peygamber:
— "Bu etleri dökünüz ve tencerelerini de kırınız!" buyurdu. Bu emir üzerine topluluktan bir adam ayağa kalktı da:
— İçlerindekileri döksek de tencereleri yıkasak (olur mu)? dedi. Peygamber:
— "Yâhud öyle yapın!" buyurdu.