56-.......Abdullah ibn Umer (R) şöyle demiştir: Bir kerre Pey*gamber (S) Umer ibnu'l-Hattâb'a ipek yâhud siyerâ (denilen sarı çu*buklu) bir hülle (yânı takım elbise) gönderdi. Sonra Peygamber bu elbiseyi Umer'in üzerinde gördü de: "Ben bu elbiseyi sana giymen için göndermedim. Bu ipekli elbiseyi ancak âhirette nasibi olmayan erkek giyer. Ben ancak bunu sana satıp da faydalanasın diye gönderdim" buyurdu .
57-.......Mü'minlerin anası Âişe (R) şöyle haber vermiştir: Ken*disi, üstünde bir takım resimler bulunan küçük bir yastık, bir şilte satın almıştı. Rasûlullah (S) bunu görünce kapının önünde dikeldi de içeriye girmedi. (Âişe dedi kiBu sırada ben O'nun yüzündeki iste-mezliği sezip tanıdım. Ve:
— Yâ Rasûlallah! Ben Allah'a ve Rasûlü'ne tevbe ederim. Ben ne günâhı işledim ki? dedim.
Rasûlullah:
— "Şu yastığın hâli nedir?" buyurdu. Ben:
— Ben onu Sen üzerinde oturasın ve yaslanasın diye, Senin için satın aldım, dedim.
Rasûlullah:
— "Bu suretlerin sahihleri kıyamet gününde muhakkak azab edi*lirler. Ve bu kimselere: Sûref verdiğiniz bu mahlûkları diriltiniz, de*nilir", Ve yine Rasûlullah: "İçinde suretler bulunan eve melekler girmez" buyurdu