56-.......Abdullah ibn Umer (R) şöyle demiştir: Bir kerre Pey*gamber (S) Umer ibnu'l-Hattâb'a ipek yâhud siyerâ (denilen sarı çu*buklu) bir hülle (yânı takım elbise) gönderdi. Sonra Peygamber bu elbiseyi Umer'in üzerinde gördü de: "Ben bu elbiseyi sana giymen için göndermedim. Bu ipekli elbiseyi ancak âhirette nasibi olmayan erkek giyer. Ben ancak bunu sana satıp da faydalanasın diye gönderdim" buyurdu .

57-.......Mü'minlerin anası Âişe (R) şöyle haber vermiştir: Ken*disi, üstünde bir takım resimler bulunan küçük bir yastık, bir şilte satın almıştı. Rasûlullah (S) bunu görünce kapının önünde dikeldi de içeriye girmedi. (Âişe dedi ki Bu sırada ben O'nun yüzündeki iste-mezliği sezip tanıdım. Ve:
— Yâ Rasûlallah! Ben Allah'a ve Rasûlü'ne tevbe ederim. Ben ne günâhı işledim ki? dedim.
Rasûlullah:
— "Şu yastığın hâli nedir?" buyurdu. Ben:
— Ben onu Sen üzerinde oturasın ve yaslanasın diye, Senin için satın aldım, dedim.
Rasûlullah:
— "Bu suretlerin sahihleri kıyamet gününde muhakkak azab edi*lirler. Ve bu kimselere: Sûref verdiğiniz bu mahlûkları diriltiniz, de*nilir", Ve yine Rasûlullah: "İçinde suretler bulunan eve melekler girmez" buyurdu