protein bakımından en zengin besinlerden biri yumurtadır..
yumurta ayrıca demir kaynagıdır..yumurtanın taze olup olmadıgını anlamak için su dolu bir kabın içine koyuneger dipte kalırsa tazedir..
yumurta haSladınız sarısının yüzegigri_yeSil bir renk aldıbu durum yumurtanın demirinin kullanılamaz hale geldiginigösterir.
bunu yumurtanın haSlama süresini kısaltarak önleyebilirsiniz.
yumurtanında çayla tüketilmesi de demirin vücütta tüketilmesini engeller yumurtanın demirinden tam olarak faydalanmak istiyorsanız C vitamini bakımından zengin gıdalarla tüketin.(portakal suyu gibi )
kurubaklagilerin porotein degeri yüksektireti az yediginiz dönemlerde kurubaklagileri tahıllarla tüketmeniz vücüdunuzun protein ihtiyacını karSılamasına büyük katkı saglar.
kurubaklagiler kolay piSmeleri için önceden haSlanır ve haSlama suyu dökülür bu iSlem kuru baklagillerdeki B vitamininin suyla beraber atılması demektir.oysa bakliyatin bir gece önceden ısıtılması da pisirme süresini kısaltır ve haslama gibi vitamin kaybına neden olmaz.
mutfagınızda su ürünlerinden sık sık yararlanmanız daha saglıklı beslenmenizi saglar çünkü bu ürünleri protein AK ve B vitaminleriyle iyot fosfot ve çinko gibi minareller açısından oldukça zengindir...

alıntı



Her Keze Sağlıklı bir yaŞam diLiyorum