protein bakımından en zengin besinlerden biri yumurtadır..
yumurta ayrıca demir kaynagıdır..yumurtanın taze olup olmadıgını anlamak için su dolu bir kabın içine koyuneger dipte kalırsa tazedir..
yumurta haSladınız sarısının yüzegigri_yeSil bir renk aldı
bu durum yumurtanın demirinin kullanılamaz hale geldiginigösterir.
bunu yumurtanın haSlama süresini kısaltarak önleyebilirsiniz.
yumurtanında çayla tüketilmesi de demirin vücütta tüketilmesini engelleryumurtanın demirinden tam olarak faydalanmak istiyorsanız
C vitamini bakımından zengin gıdalarla tüketin.(portakal suyu gibi )
kurubaklagilerin porotein degeri yüksektireti az yediginiz dönemlerde
kurubaklagileri tahıllarla tüketmeniz
vücüdunuzun protein ihtiyacını karSılamasına büyük katkı saglar.
kurubaklagiler kolay piSmeleri için önceden haSlanır ve haSlama suyu dökülür bu iSlem kuru baklagillerdeki B vitamininin suyla beraber atılması demektir.oysa bakliyatin bir gece önceden ısıtılması da pisirme süresini kısaltır ve haslama gibi vitamin kaybına neden olmaz.
mutfagınızda su ürünlerinden sık sık yararlanmanız daha saglıklı beslenmenizi saglarçünkü bu ürünleri
protein A
K ve B vitaminleriyle iyot fosfot ve çinko gibi minareller açısından oldukça zengindir...
alıntı
Her Keze Sağlıklı bir yaŞam diLiyorum