ABD'de yapılan bir araştırmadaAntep fıstığının kötü kolesterolü düşürerek kalbi ve damarları koruduğu belirlendi. Uzmanlar
her gün bir avuç fıstık yemenin kalp hastalıkları riskini azalttığını söylüyor Araştırmada
günde 90 gram -Antep fıstığı tüketen deneklerde toplam kolesterolün yüzde 8.4 oranında düştüğü saptandı. Kötü kolesterol LDL oranı ise yüzde 11.6 oranında azaldı. Ayrıca LDL ile iyi kolesterol HDL arasındaki oran da değişti. 4 haftalık deney sonunda fıstık diyeti yapan deneklerin kötü kolesterol/iyi kolesterol oranının daha küçük olduğu gözlendi. İki tür kolesterol arasındaki düşük oran
sağlıklı olma işareti olarak değerlendiriliyor.
Araştırmaya katılan uzmanlardan Sarah Gebauer'Günde 45-90 gram Şam fıstığı tüketilmesi kardovaskülar hastalıklara yakalanma riskini kötü kolestrol LDL oranını düşürerek azaltıyor. Gün içinde tüketilen fıstık miktarı arttıkça vücuttaki kolesterol oranı da düşüyor' dedi.
Antep fıstığında daha çok koyu renk yapraklı sebzelerde bulunan 'lutein' adlı antioksidan maddeden yüksek oranda bulunduğu belirtildi
alıntı