Karpuz: Tam bir C vitamini deposudur. Ayrıca karotenoid (beta-karotenin de üyesi olduğu bitki ve hayvanlarda bulunan yeşil ve sarı pigmentler ki hastalıklara karşı etkili oldukları biliniyor.) ve yüksek miktarda lif içeren karpuzun kalorisi de düşüktür.



Greyfurt: Gene bolca C vitamini karotenoid kolesterol düşüren cinsten lif pektin (bazı ham meyvalarda bulunan jelatinli bir madde) ve pek çok fitokemikal vardır.




Kayısı: Zengin bir beta-karoten kaynağıdır. Bol miktarda potasyum lif ve bir miktar da C vitamini içerir. Kuru kayısıda C vitamini bulunmaz ancak iyi bir demir kaynağıdır



Portakal: C vitamini ve folat içerir. Aynı zamanda sadece suyunu içmek yerine meyveyi de yerseniz içinde bulunan liften de faydalanmış olursunuz


Papaya: Bizim pek tanımadığımız tropikal bir meyve olan papaya da yüksek miktarda C vitamini karotenoid lif ve potasyum içerir.


aLıntı