Allah dostlarından Sehl bin Abdullah Tüsteri kendi çocukluğunu şöyle anlatıyor: Ben daha üç yaşındayken geceleri kalkar, dayım Muhammed bin Suvar’ın gece namaz kılışını seyrederdim.

Dayım bir gün bana:
”–Allah’ ın her yerde, her zaman seninle olduğunu biliyor musun?” dedi ve bana şu tavsiyelerde bulundu;Gece yatağa girdiğim zaman uyumadan önce dilimi hareket ettirmeden, içimden üç kere “Allah benimledir, Allah beni görüyor, Allah benim yaptığımı biliyor” diye geçirmemi söyledi.

Ben de bunu samimiyetle yapmaya koyuldum. Birkaç gece yaptıktan sonra,devam ettiğimi kendisine söyledim. Bu defa aynı cümleleri yedi kere sonra da yirmi bire çıkarttı. Bu sözlerin sıcaklığını kalbimde hissetmeye başladım. Öyle ki bu sözleri düşüneceğim vakitleri iple çeker hale geldim. Geceleri yatmadan önce Allah’ın benimle olduğunu düşünmek beni çok mutlu ediyordu. Gündüzleri de Allah’ın devamlı yanımda olduğu; her hareketimi gördüğü bilinci içime işlemişti. Davranışlarım da ona göre değişmeye başlamıştı.

Bir yıl sonra dayımı gördüm. Bana, “Oğlum sana öğrettiklerime ölünceye kadar devam et, çünkü bunlar dünya ve ahirette sana çok faydalı olur” dedi. Ben de yıllarca devam ettim. Bundan sonra da bütün ömrüm boyunca Allah yolunda çalıştım. Allah’ın yardımları üzerimden hiç eksik olmadı.