Beslenme ve Diyet Uzmanı Seçil Kenaryaz sebze ve meyvelerinin kalp hastalıkları ve kansere karşı korumanın yanı sıra sağlığa pek çok faydası bulunduğunu bildirdi. Peki hangi meyve hangi hastalığa kalkan oyuloyr deniz
Kenaryaptığı açıklamada
yaz aylarında günde 6-7 öğün meyve ve sebze tüketmenin önemine dikkat çekerek
''Üzüm
karpuz
kayısı
biber
domates gibi yaz sebze ve meyvelerinin kalp hastalıkları ve kansere karşı korumanın yanı sıra
sağlığa pek çok faydası vardır'' dedi.
Üzümünkanser ile kalp hastalıklarına
karpuz
kayısı ve domatesin ise kansere karşı koruma sağladığını vurgulayan Kenar
''Kayısı bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Biber ve şeftali bol miktarda A ve C
çilek A
B1
C ve K vitaminleri ile protein
şeker
demir
fosfor
kalsiyum ve sodyum içerir'' görüşlerini ifade etti.
Kenarbunun yanı sıra kışa göre tabaklardaki yemek porsiyonlarının daha küçük olması gerektiğini belirterek
serinlemek için taze sıkılmış meyve suyu
tatlı olarak da dondurma veya sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini de bildirdi.