6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Baharda Saklıdır Vuslatım...

Share
    Reyhani
    Reyhani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Baharda Saklıdır Vuslatım...

Varolmak için yol olmak gerekir kimi zaman. Yeniden kavuşmak için de ayrılığa boyun eğmek. Sonbahar, boyun eğişlerin ve yok oluşların yaşandığı sahnedir. Bir terk eden vardır o sahnede bir de geride kalan. Sarı ve solgun rengiyle terk edendir yaprak. Bu yüzden sonbaharda sarıdır ayrılıkların rengi. Ve solgunluk, ayrılık acısının dışa yansıyan hali. Kurumuş dalları ve çıplak gövdesiyle geride kalandır ağaç. Suyunu yitiren toprak gibi kuraktır şimdi ve Mecnun gibi sevgiliye muhtaç. Hangisinin daha çok acı çektiği bilinmez ama; kadere boyun eğişin, Yaradan'a teslimiyetin gücü hakimdir yaprakta. Sevgiliye son baharında kal diyememenin acısı vardır ağaçta. Ayrılık ve hüzün farklı değerlerdedir ikisi için de. Ortak olan bir şey varsa o da; baharda kavuşma ümididir. Hasretin sona ermesi,var oluşun gerçekleşmesi umudu.

Sonbaharda boyun eğiş vardır, yok oluş vardır bir de şahitlik vardır. Başta zaman şahittir bu ayrılıklara, çekilen çileye ve baharla gelecek olan mutluluğa. Takvim yaprakları sesiz çığlıklarla kasımı gösterirken, ayrılık çanları çalmaya başlar yeryüzünde. Ayrılanlar bilirler baharda kavuşacaklarını. Tekrar var olup, terk ettikleri dallarda hayat bulacaklarını. Ama yine de zordur beklemek baharı. Ta ki takvim nisanı gösterene, zaman baharı müjdeleyene kadar.

Göl şahittir bu ayrılıklara. Göl ki, sonsuza doğru akıp giden bir arayış içindedir. Aradığı bellidir. Ama bilir ki kavuşmak o kadar kolay değildir. İşte bu yüzden anlar ayrılanların halini. Kimi zaman dalından kopup içine düşen solgun bir yaprak tanesine dert ortağı olur. Onunla beklemeye başlar. Ta ki baharın ilk ışıkları yeryüzüne düşene kadar.
    Rüzgar şahittir bu ayrılıklara. Bağrında taşıdığı yaprakların anlattıklarına ve çektikleri acılara. Bazen o kadar şiddetli eser ki, taşıdığı yapraklara acılarını unutturmak ister. O kadar hızlı eser ki, onlara gelmeyen baharı vermek, erken bir vuslat yaşatmak ister. Ama gücü buna yetmez. Sadece bekler. Çünkü; terk eden yaprağa, geride kalan ağaca, şahitlere, herkese beklemek düşer.
    Yok olmadan var olmanın, ölmeden dirilmenin, ayrılmadan birleşmenin değeri anlaşılmaz. Sen ey sonbahar, gösterdiklerinle çok şey anlattın,çok şey öğrettin.
    Şahidim gösterdiğin her şeye,
    Şahidim seni bana gösterene.

Hazal Nida TUNAHAN

BaRLa
    BaRLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: Baharda Saklıdır Vuslatım...

Allah razı olsun emeğine sağlık

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Dünyadan !!
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

Takvim yaprakları sesiz çığlıklarla kasımı gösterirken, ayrılık çanları çalmaya başlar yeryüzünde. Ayrılanlar bilirler baharda kavuşacaklarını. Tekrar var olup, terk ettikleri dallarda hayat bulacaklarını. Ama yine de zordur beklemek baharı. Ta ki takvim nisanı gösterene, zaman baharı müjdeleyene kadar

evet bazen çok zor gelir beklemek
    Allah razı olsun abim..

Seni çok Özledim Annem

DIŞARDA
    Level completed: 46%,
    Points required for next Level: 81
    Level completed: 46%, Points required for next Level: 81
    Achievements
    seyyidin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye

Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    0

Kimseler anlamasın beni!
    Züleyha'nın zindanında Yusuf anlasın,
    Leyla'nın çöllerinde Mecnun anlasın,
    Şirin'in dağlarında Ferhat anlasın,
    Aslı'nın yüreğinde Kerem anlasınGünaydın sevgili arkadaşlar ve kardeşlerim sitenizde paylaşım yaptığınız konuların içeriğinde emeği geçen yazan,yükleyen,yayınlayanlara çok çok teşekkür ederim sağolun varolun. Allah'ım razı olsun inşallah Amin.Allah'ıma emanet olun. Saygı ve Sevgilerimle Hoşça kalın dostça kalın.....Yaratılanı severim Yaratandan ötürü......Kainatta yaşayan bütün insanlar kardeştir Hepimizin Anasıda bir Babasıda birdir
    Bütün insanlığın inancında ALLAH-KUTSAL KİTAPLAR VE PEYGAMBERLER VARDIR ama Bazı insanların inandığı TEVRAT (İÇERİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ) ve PEYGAMBERİ Musa olarak Allahı anarlar..
    Bazılarıda İNCİL (İÇERİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ) ve İsa (ÜÇLÜ TESTİS) olarak Allah'ı anarlar.
    Bazı kesimler Dinlerini kendi bildikleri örf adetleriyle yaşarlar..
    Bazılarıda Allah'a inanmayan (ATEİSTTİRLER) gibi Ama ne olursa olsun Her insanın yaşamında bir inancı olarak muhakkak (İNANMA İÇ GÜDÜSÜ YAŞAR, inanmayan bile en azından inanmadığına İNANIR O'da bir inançdır)
    AMA GÜN GELİR BU BÜTÜN DİNLERİNİ EDA EDEREK YAŞAYAN İNSANLIĞIN KARŞISINA İSLAM DİNİ ÇIKAR VE BÜTÜN İNSANLIĞIN İÇERİSİNE alarak,
    GÜNEŞ GİBİ PARLAYAN ALLAH'IN SEVGİLİ KULU MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHİ VESELLAM'E KUR'AN-I KERİM ALLAH'IN KALAMI İNER. VE HERKESİMİ İÇERİSİNE ALIP KUCAKLAR.
    İMANIN ŞARTLARI VE İSLAMIN ŞARTLARIYLA İNSANLIĞA YENİ BİR ÇIĞIR AÇAR.
    İŞTE BİZİM DİNİMİZ OLAN İSLAM DİNİDİR .
    RABB'BİMİZ ..YÜCE ALLAH C.C..NEBİMİZ .MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHİ VESELLAM KİTABIMIZDA KURAN-I KARİM'DİR.
    NE MUTLU ALLAH'IMIN YOLUNDA YÜRÜYENLERE HEPSİNE SELAM OLSUN..
    "LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH"
    Ahmet Sanal.

DIŞARDA
    Level completed: 46%,
    Points required for next Level: 81
    Level completed: 46%, Points required for next Level: 81
    Achievements
    seyyidin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye

Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    0

sevgili arkadaşlar ve kardeşlerim sitenizde paylaşım yaptığınız konuların içeriğinde emeği geçen yazan,yükleyen,yayınlayanlara çok çok teşekkür ederim sağolun varolun. Allah'ım razı olsun inşallah Amin.Allah'ıma emanet olun. Saygı ve Sevgilerimle Hoşça kalın dostça kalın.....Yaratılanı severim Yaratandan ötürü......Kainatta yaşayan bütün insanlar kardeştir Hepimizin Anasıda bir Babasıda birdir

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 100,0%
    Overall activity: 100,0%
    Achievements
    SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EMEKTAR KURUCU

.
    Yer
    ISPARTA
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Teşşekkürler kardeşim güzel dileklerin ve paylaşımın için ALLAH C.C Razı olsun...Devamını dileriz inş...
    Selam ve Dua ile...