Kalem eğri dilli, mürekkep siyah yüzlü, kâğıt ikiyüzlü!
Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahram kılayım?
Nab
Kalem eğri dilli, mürekkep siyah yüzlü, kâğıt ikiyüzlü!
Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahram kılayım?
Nab
Sen burada misafirsin.
Ve buradan da diğer bir yere gideceksin.
Misafir olan kimse , beraberce getiremediği bir şeye kalbini bağlamaz
Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın.
Ve keza,bu fani dünyadan da çıkacaksın.
Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış.
Vücudunu mucidine feda et.
Mukabilinde büyük bir fiat alacaksın
Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan,
Hey sıkılmaz, ağlamazsan, bari gülmekten utan!
Kahraman ecdadınızdan sizde bir kan yok mudur?
Yoksa, istikbalinizden korkulur, pek korkulur...
...
MEHMET AKİF ERSOY
Bir Müslüman yek başına abartısız bir tamlamadır.
Çünkü bir Müslüman, kelime-i şehadet ile iç içe bir lisandır.
Alper Gencer
Bir gün İbn Sînâ, bir münazara sırasında Ebû Saîd Ebu'l Hayr'a: "Allah kâinatın neresinde?" diye bir soru sorar.
Ebû Saîd bu soruya, Allah'ın mekândan münezzeh oluşuna bir misal olarak şu cevabı verdi:
"Ey İbn Sîna! Sen hekimsin. Ruhun vücudun neresinde olduğunu söyle, ben de sana Allah'ın kâinatın neresinde olduğunu söyleyeyim."
Ey talib!
Putlarını terk et, çünkü hepsi bir gün seni terkedecekler.
Sen seni terketmeyecek olanı ara!
Öfke içinde değil, şefkatle ve rahmetle…
Sadece Kadir gecesinde, Beraat gecesinde değil, her gece…
...Kendini ara!
Elinde kandille.
Dücane Cündioğlu/ Ölümün Dört Rengi
"Kendinizi idare ederken kafanızı,Başkalarını idare ederken kalbinizi kullanın."
İngiliz Ata sözü
Bu güzel paylaşımlar için; Emeğinize sağlık Allah c.c razı olsun Kardeşlerim...
Selam ve dua ile...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Vuslatı isteyen Aşık ayrılığa hazır olmalıydı. Bunun içindir ki ben, en mesut Aşığın, devamlı vuslatı isteyen ama hiç vuslatı yaşayamayan Aşık olduğunu düşünüyorum... Sevgilinin gelişinin ayak seslerini duyarak kıyamete kadar yaşanılabilir ama vuslata erdikten sonra gideceğinin korkusuyla hemen can verilirdi... Sonunda vuslat olan bir ayrılık, dertleri bile zevke dönüştürür ama sonu ayrılıkla bitecek bir vuslat sevinci kedere boğardı..."
İSKENDER PALA( Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk)
"İlmi, amel için öğreniniz. Çokları bunda yanıldı. İlimleri dağlar gibi büyüdü, amelleri ise zerre gibi küçüldü."
İbrahim bin Edhem (r.a.)
İnsan bazen bir tesadüfle güzel işler yapar. Bazende bu güzel işleri isteyerek değil, herhangi bir baskı altında yapmış olur.Böylece yapılan işler mutluluk getirmez.
Farabi