Güzel paylaşımlar için emeklerinize sağlık Allah c.c.razı olsun Kardeşlerim...
Güzel paylaşımlar için emeklerinize sağlık Allah c.c.razı olsun Kardeşlerim...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Ey içi bozuk, yakında öleceksin, öldükten sonra yaptıklarına çok pişman olacaksın ama çok geç... Dilin güzel söze alıştığı için konuştu ve aldandı, ama kalbin hiçbir şeyden anlamaz bir halde. Bu durum seni kurtarmaz. Güzel konuşmayı kalb yapmalı, yalnızca dilin iyi söz söylemesi faydasızdır....
Abdulkadir Geylani Hz.
Gökte zamansızlık hangi noktada?.. Elindeyse yıldız yıldız hecele!.. Hüküm yazılıyken kara tahtada insan yine çare arar ecele!..
Necip Fazıl Kısakürek
Allah: "Ey Meryem oğlu İsa, insanlara, beni ve annemi Allah'ı bırakarak iki İlah edinin, diye sen mi söyledin?" dediğinde: "Seni tenzih ederim, hakkım olmayan bir sözü söylemek bana yakışmaz. Eğer bunu söyledimse mutlaka Sen onu bilmişsindir. Sen bende olanı bilirsin, ama ben Sen'de olanı bilmem. Gerçekten, görünmeyenleri (gaybleri) bilen Sen'sin Sen." "Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hiçbir şeyi söylemedim. (O da şuydu'Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin..."
(Maide Suresi, 116-117)
Aşka esirdir ehl-i hâl, bu aşka sığmaz kıyl ü kalAşkın acep halleri var, kul eyledi sultanları.(Akşemseddin)
Ûzûlme..!
Derdin ne olursa olsun ,bir αbdest αl nefes gibi ve bir seccαde ser odαnın bir kösesine.
Otur ve αğlα , dilersen hiç konuşmα .O seni ve dertlerini senden dαhα biliyor unutmα..!
Mürşid-i kamilden erse bir nefes;
Bir nefes,yüzbin murada oldu pes..
Bir insanı uygarlaştırmaya karar verirseniz, işe ninesinden başlayınız.
Victor Hugo
Aşka esirdir ehl-i hâl, bu aşka sığmaz kıyl ü kalAşkın acep halleri var, kul eyledi sultanları.(Akşemseddin)
Aşk, bir Gül'ün adıydı... İmdat ki seven unuttu, vefa yine sevgiliye düştü!.. Gel ey, unutma bizi!... Seni bir seven aşkına sev hepimizi!.. Kararlıyım bu gece, bütün varlığımla seni öveceğim... Seni sevdiğim gibi...
İskender Pala
Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar,
Onu ‘İstanbul’ diye toprağa kondurmuşlar.
N.Fazıl Kısakürek
Üye
Yaren Değil Yar Ol Ki Sevgilin Mevla Olsun.Diken Değil GüL Ol Ki aşığın BüLbüL Olsun.Dostuna öyle DosT Ol Ki Adını Derman Koysun