Secde izi bulunmayan bir alından kelek bir kavun daha iyidir .Bağış ve cömertlik izi bulunmayan bir elden kepçe daha iyidir.
Abdullah Ensari Hz.
Secde izi bulunmayan bir alından kelek bir kavun daha iyidir .Bağış ve cömertlik izi bulunmayan bir elden kepçe daha iyidir.
Abdullah Ensari Hz.
Bir doktora neşterini de iyi kullandığını duyduğumuz veya bildiğimiz doktora, burnumuza koyduğu bayıltma ilacına kadar kendimizi teslim ediyoruz. O beni keser mi, öldürür mü diye düşünmüyoruz da ebediyetin doktoruna nasıl teslim olmuyoruz?
(Necip Fazil Kisakürek)
Ne başını kapat, altını göster; ne altını kapat, üstünü göster. Hepsini kapat, İMANINI göster...
(Necip Fazıl Kısakürek)
" Adama diyosun sakal bırak ; diyo ki hanım istemiyor. Sen desene ki canım istemiyor Hoca Efendi."
Ahmet Mahmut ÜNLÜ
"Ey evlat! Önce nefsine öğüt ver. Onu yola getir sonra başkalarını. Senin henüz ıslaha muhtaç hallerin var. Gözlerin bir adım ötesini görmüyor. Körleri neyinle yola getirmek sevdasındasın."
(Abdulkadir Geylani Hz.)
Gönüller vardır,Su gibi, toprak gibi, gül yaprağı gibi… Öyle gönüller de vardır ki gül yaprağından daha ince. Sohbetini dinlerken kendinizden geçersiniz, bulunduğunuz mekânın dışına kanatlanır, ufuk çizgisini aşar, ukbâya yaklaşırsınız sanki.
Tasavvuf; bir Denize benzer....Denize uzakdan bakmayla olmaz.Denizi uzakdan bakmayla değil..Denizin içinde olmak lazım..Denize yaklaşırsın elini sokarsın deniz oldum sanarsın.Ama birde denizin içine girdiğinde ,işde o zaman o derin büyük ummanda yok olduğunu anlarsın...
Sana Şahdamarından daha da Yakın "ALLAH".. Günahmı dedin; O'ndan uzağa düşmek "GÜNAH"..
~N.F. Kısakürek~
"ALLAH BİR!" demektense Ecel teri dökerken..
"ÖLÜVERSEM"..beklenmedik anda
"ALLAH BİR!" derken..
~N.F.Kısakürek~
Sakın, elinden biri tutmadıkça, yükselmeye heveslenme.Sonra ayağın kayar.Yuvarlanır, düşersin.
Ebu'l Hasan Ali Şazeli (k.s.)