İMAN için AMİN diyen bir yüreğin, NAMAZ için ZAMAN ayıran bir kalbin ve EBEDEN sürebilecek bir EDEBİN varsa Ne Mutlu Sana..
İMAN için AMİN diyen bir yüreğin, NAMAZ için ZAMAN ayıran bir kalbin ve EBEDEN sürebilecek bir EDEBİN varsa Ne Mutlu Sana..
"Şu rahmete bakın ki, insanlar bütün azalarıyla günah işlerken, sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor."
Aziz Mahmud Hüdai (k.s)
Yaşamak pahalı diyorlar.. Yaşadığımız bunca ucuz şey arasında! İnsan kalbi kırmak: bedava! İhanet: bedava! Yalan: bedava!
Yalnızım diye üzülmüyorum .. Çünkü biliyorum . Yalnız insanın ihanet edeni de olmaz ...
Necip Fazıl Kısakürek
''Biz kimseye küsmeyelim, kırılmayalım. Kırık kasede hiç su durur mu? Kırık bir kalpte ALLAH (c.c) durmaz.''
(YUNUS EMRE HZ.)
...
BAŞÖRTÜSÜ ; kadının saçını bir kumaş parçasıyla sarıp sarmalamasımıdır?
BAŞÖRTÜSÜ ; ipliğin KUMAŞA ,kumaşın ÖRTÜYE ,örtünün HAYSİYETE ,haysiyetin VAKAR, ŞEREF ve İZZETE ,vakar şeref ve izzetin TESLİMİYETE ,teslimiyetin KULLUĞA ,kulluğun CENNETE dönüştüğü uzun upuzun bir yoldur...SİRAT-İ MÜSTAKİMİN ta kendisidir..
Suskunum sustum. Bitkinim bittim. KerbeLa kaDar hüzünLü, Taif kaDar mahcub, MeDine kaDar hasret DoLu, Mekke kaDar üzgünüm şimDi…
Ellerin dert görmesin, emeğine sağlık.
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Kur'an la Hadis'le baş edemediğin kimseye verilecek cevap, cevap vermemektir.
(Sad-i Şirazi)
Tövbe kapısı açık dediysek,yeni günaha koşamanmı gerek? ister bilerek ister bilmeyerek,birde kul hakkı var unutmamak gerek..
NFK