Çikolatanınaritmetiği geliştirmeye yardımcı olduğu bildirildi
Northumbria Üniversitesinde beyinperformans ve besin merkezinin yöneticisi Profesör David Kennedy'nin liderliğinde yapılan araştırma
çikolatada bulunan flavanol maddesinin
çok yüksek miktarda alındığında aritmetiği geliştirdiğini gösterdi
İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yayımlanan araştırma çerçevesinde30 kişiden
800 ile 999 arasında rastgele bir sayıdan üçer üçer geriye saymaları istendi
İçinde yüksek miktarda flavanol bulunan sıcak kakao içenlerin hesaplamayı
içmeyenlerden daha hızlı ve doğru yaptığı görüldü
Araştırmacılarsıcak kakao içenlerin
bir saat boyunca durmadan bu işlemi yaparken yorulmadıklarını da kaydetti
Öte yandan araştırmada aynı grubunbir sayıdan yedişer yedişer geriye sayması istendiğinde aynı başarıyı gösterememesinin nedeni
bunun
beynin biraz daha farklı bir bölümüne ihtiyaç duyulan daha zor bir işlem olması şeklinde açıklandı
David Kennedyçikolatanın
zihinsel açıdan zorlayıcı görevlerde faydalı olabileceğini belirtirken
araştırmaya katılanlara toplam 500 miligram flavanol verildiği belirtildi
Beyne kan akışını artırdığı ve en yüksek miktarda siyah çikolatada bulunduğu bilinen flavanolusebze ve meyveler de içeriyor
![]()