
KARTOPU VE ASKIM ASKIM
Malzemeler:
3yumurta
1paket oda sicakliginda tereyagi
400gr misir nisastasi
6-7 kasik un(ben 10 kasik filan kullandim)
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
8 kasik toz seker
Uzeri icin;
beyaz cikolata ve hindistan cevizi
1sise ekmege surulen findikli,sutlu cikolata
misir gevregi
Yapilisi;
Ben once seker ve oda sicakligindaki tereyagini guzelce yogurdum.Daha sonra yumurta,kabartma tozu,vanilya,misir nisastasi,unu ilave edip guzelce yogrulur.yumusak ve ele yapismayan bir hamur elde edilip biraz dinlendirilir.
Daha sonra hamurdan yuvarlak toplar yapilip firin kagidi serili tepsiye dizilir.170c önceden isitilmis firinda uzeri kizartilmadan pisirilir alti kazarinca kurabiye firindan alinir.
Soguyan kurabiyeler eritilmis cikolataya bulanir sonra hindistan cevizine bulanip bir kutuya konup üstü kapatilip muhafaza edilir.
Askim askim icin se ayni kurabiye tarifi kullanilir ve kurabiyeler bu sefer once siyah cikolataya sonra ezilmis kornflekse(misirgevregi) bulanir ve uzerine yapismasi saglanir. Uzeri kapali bir kapta muhafaza edilir.
AFIYET OLSUN!!!