DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements

Yeminin bedeli
Yeminin bedeli
Dervişin biri bir dağa çekilmiş sadece ibadetle meşgul oluyor,durmadan ALLAH’ı(c.c)tesbih ediyor,anıyordu.
Yiyeceği dağda yetişen meyvelerdi.
Bir gün kendi kendine düşündü ve söz verdi,ahdetti;yemin etti:
”Ben bundan sonra elimi uzatıp bu meyvelerden koparmayacağım,sadece kendiliğinden düşenlerle besleneceğim.”dedi.
Bunun üzerinden tam beş gün geçti.Dervişin açlığı son raddeye varmıştı.Tam bu sırada bir rüzgar esti armudun dalını eğip önüne kadar getirdi.Dalda nefis armutlar nazlı nazlı sallanıp duruyordu.
Derviş dayanamayarak elini uzatıp birini kopararak yedi.Biraz sonra yirmi otuz kadar hırsız oraya geldi çaldıkları malları bölüşmeye başladı.
Bunlar çaldıkları eşyaları bölüşürken,Sultanın adamları gelip onları yakaladılar.Dervişide onlardan sanarak birlikte götürdüler.Ellerini, ayaklarını kesmeye başladılar.
Dervişin sağ elini kestiler,sol ayağına sıra gelince bir atlı son hızla gelerek yetişti.
Celada:
”Sen ne yapıyorsun bre ahmak insan,bu kişi felan zattır.”dedi.
Cellat ne yapacağını şaşırdı.Binbir özür dileyerek yalvarmaya başladı.
Fakat iş işten geçmişti.Hakkında hüküm verildi.
Derviş Cellada:
”Üzülme oğlum neden böyle olduğunu biliyorum,ben yeminimi tutmadım o yüzden bunlar başıma geldi.”dedi.
SABRIN SONU
O eli kesilen derviş otlardan,çöplerden yaptığı bir kulubeye yerleşerek bu başına gelene sabretti ve ALLAH’ı(c.c) anmaya devam etti.Onu sevenlerden biri bir gün kulubesinin kapısını çalmadan aniden içeriye girince şaşırdı.çünkü derviş iki elle sepet örmekteydi.Derviş ona:
”Neden böyle paldır küldür içeriye girdin.”diye çıkıştı.
Adam özür beyan etti:
”Kusura bakmayın,kötü bir niyetim yoktu ancak sizi çok sevdiğim,ve bir an önce görmek istediğim için böyle yaptım.”dedi.Arkasından da:”Fakat efendim sizin eliniz kesilmemişmiydi?”diye hayretini gizleyemedi.
Derviş ona gördüklerini kimseye anlatmaması için yemin ettirdi.
”Başıma gelen bu musibete sabrettiğim için ALLAH(c.c) bana iş görürken bu kerameti nasib etti.”dedi.
Aradan zaman geçince:
Bir gurup insan pencereden bakıp onun iki elle sepet ördüğünü görerek,bunu anlatmaya başladılar.Derviş bunun halk arasında yayılmasına üzüldü:
”Yarabbi ben bunu gizliyordum neden böyle oldu?” diye yalvardı,dua etti.
”Bazı insanlar senin için yanlış düşünüyor.”eğer o ALLAH dostu olsaydı eli kesilmezdi diyordu.’’senin bu halin halka gösterildiki o adamlar utansınlar ve senin hakkında dedikoduyu bıraksınlar.”diye bir nida duydu…
”NE MUTLU MUSİBETİN SEBEBİNİ BİLENE
NE MUTLU BAŞINA GELEN MUSİBETİ SABREDENE
SELAM ve DUA ile