2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: papatesli tas kebabı

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 455.346, Level: 100
    Points: 455.346, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 100,0%
    Overall activity: 100,0%
    Achievements
    SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    EMEKTAR KURUCU

    .
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    ISPARTA
    Mesajlar
    18.956
    Points
    455.346
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    papatesli tas kebabı

    Arkadaşlar merhaba, size papatesli tas kebabı tarifi vermek istiyorum . Ama onun öncesinde size bir kaç kelamda bulunmak istiyorum.
    Meleklerin seyrettiği namaz
    Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit.Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: “Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını. Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar). (İsra Sûresi, 78)
    Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit. Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit. Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit. Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit.(Devamı gelicek)
    Hakkınızı helal edin.Şimdi geçelim tadıyla bizi mest eden patatesli tas kebabının tarifine.

    Malzemeler:yarım kilo kuşbaşı et
    1 diş sarımsak
    biraz zeytinyağı, tuz
    2 yaprak defne yaprağı
    1 patates
    1 kaşık salça
    1 soğan
    Yapılışı:Soğanlar tencereye küp küp doğranır, zeytinyağı, salçayla kavrulur. İçine etlerde atılır biraz kavrulur. Pişmeye yakın doğranan patateslerde atılır. Yirmi dakika kadar yani patatesler pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edilir.Tabi pişerken defne yaprakları ve sarımsakla birlikde pişecek.Afiyet olsun..

  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.109, Level: 100
    Points: 39.109, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Günışıgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Yer
    memleketim (sivas) yaşadığım yer (istanbul)
    Mesajlar
    6.281
    Points
    39.109
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart Cevap: papatesli tas kebabı

    ablacım emeğine sağlık çok güzel bilgiler vermişsin Allah zulcelal razı olsun


Benzer Konular

  1. Ciğer Kebabı
    By SiLa in forum Hz.Ebu Bekir Sıddık
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 07.10.08, 20:34
  2. bilgisayar kebabı
    By SamiYusuf in forum komik olaylar,ve fıkralar
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 08.09.08, 09:52
  3. Kaburga kebabı
    By SiLa in forum Et Yemekleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 27.07.08, 11:42
  4. Tas Kebabı
    By Konyevi Nisa in forum Kebaplar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 12.07.08, 16:37
  5. Tas Kebabı
    By ArzuNur in forum Kebaplar
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 06.06.08, 18:25

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •