Tok Tutan Yiyecekler

AVOKADO: B6 VİTAMİNİ DEPOSUDUR. KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ VARDIR. TOK TUTAN AVOKADOYU KENDİNİZİ AÇ HİSSETTİĞİNİZ ZAMANLARDA YİYEBİLİRSİNİZ.

ÇAVDAR EKMEĞİ: YAPILAN DİYETLERİN HEPSİNDE KEPEK EKMEĞİNDEN BAHSEDİLSE DE ASLINDA ÇAVDAR EKMEĞİNİN TOK TUTAN ETKİSİ YADSINAMAZ. HATTA BEYAZ BUĞDAY EKMEĞİNE GÖRE YÜZDE 50 ORANINDA DAHA FAZLA DOYMA HİSSİ VERİR.

DİL PEYNİRİ: GÜN İÇERİSİNDE AÇLIK HİSSETTİĞİNİZDE ATIŞTIRABİLECEĞİNİZ FAYDALI BİR GIDA OLMASININ YANINDA PROTEİNLİ YAPISINDAN DOLAYI TOK TUTMA ÖZELLİĞİNE DE SAHİPTİR.

BÖĞÜRTLEN: KENDİNİZİ AÇ HİSSETTİĞİNİZDE BİR KASE YOĞURDUN İÇİNE KARIŞTIRACAĞINIZ BÖĞÜRTLEN SİZİ BİR SÜRE TOK TUTAR. BÖĞÜRTLEN ÇOK FAZLA ANTİOKSİDAN İÇERİR, BU NEDENLE DE YARARLIDIRLAR.

SARDALYA: PROTEİN DEPOSUDUR. KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİN DENGELENMESİNİ SAĞLAR. BU SAYEDE TOKLUK HİSSİ VERİR. AYRICA METABOLİZMANIN HAREKETE GEÇMESİNİ SAĞLAR.

ELMA: YAPILAN DİYETLERDE ARA ÖĞÜN OLARAK ELMA TAVSİYE EDİLİR BUNUN NEDENİ İSE TOK TUTUCU ÖZELLİĞİNİN OLMASIDIR. KALORİSİ AZ OLAN ELMAYI ACIKTIĞINIZDA YERSENİZ BİR SÜRE DAHA TOK HİSSEDERSİNİZ.

KEPEKLİ MAKARNA: GÜNLÜK GIDA TÜKETİMİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLAN LİFLİ BESİNLERDENDİR. BU BESİNLER YENDİKTEN SONRA HACİMLERİNİN YÜZDE 20’Sİ KADAR GENİŞLEME ÖZELLİĞİNE SAHİP OLDUKLARI İÇİN TOKLUK HİSSİ VERİRLER.

ESMER PİRİNÇ: KAN ŞEKERİNİ DENGEDE TUTARAK AÇLIK HİSSİNİN ÖNÜNE GEÇEN KARBONHİDRATLARIN BAŞINDA GELEN ESMER PİRİNÇ, UZUN SÜRE ACIKMAMANIZI SAĞLAR. BU NEDENLE YEMEKLERİNİZDE ESMER PİRİNCE YER VERİN.

YULAF EZMESİ: TOKLUK VE ŞİŞKİNLİK HİSSİ VEREN BESİNLERİN BAŞINDA GELİR. FAKAT YULAF EZMESİNİ SÜT İLE DEĞİL SU İLE YAPMAKTA FAYDA VARDIR. SÜTLE YAPILDIĞINDA İSE SÜTÜ TERCİH EDİN.

BADEM: GÜNDE İKİ AVUÇ DÜZENLİ OLARAK YENECEK BADEMİN, TOKLUK HİSSİ VEREREK OBEZİTEYE KARŞI MÜZADELEDE YARARLI OLDUĞU YAPILAN ARAŞTIRMALAR İLE KANITLANMIŞ BİR GERÇEK.

BROKOLİ: BROKOLİDE VÜCUTTAKİ İNSULİN DENGESİNİ KORUYAN KROM BULUNUR. KAN ŞEKERİNİN DÜŞMESİNİ ENGELLEYEN KROM SAYESİNDE AÇLIK HİSSETMEZSİNİZ.

YUMURTA: ÇOK PİŞMİŞ YUMURTA DA TOK TUTAN YİYECEKLER ARASINDADIR. HAZIRLANMASI KOLAY OLAN YUMURTA PROTEİN AÇISINDAN DA ZENGİNDİR. PROTEİN SİZİ TOK TUTTUĞU İÇİN KOLAY KOLAY ACIKMAZSINIZ.

DONMUŞ YOĞURT: DONDURMA İSTEĞİNİZİ DONMUŞ YOĞURT YİYEREK KARŞILAYABİLİRSİNİZ. MEYVELİ DONMUŞ YOĞURT YEDİĞİNİZDE HEM KARNINIZI TOK TUTTUĞUNU HİSSEDECEK, HEM DE FAZLA KALORİ ALMAMIŞ OLACAKSINIZ.

SEBZE ÇORBASI: ÇORBA, ATIŞTIRMAK İÇİN İDEAL OLMASA DA AZ KALORİSİ VE TOK TUTAN ETKİSİ İLE İDEALDİR. ACIKTIĞINIZDA BİR KASE ÇORBA AÇLIĞINIZI BASTIRIR.

ÇİLEK: CANINIZ ÇOK FAZLA TATLI İSTEDİĞİNDE BİR KAP DOLUSU ÇİLEK YİYEBİLİRSİNİZ. ÇİLEKLERİN ÜZERİNE BİR TATLI KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ DE DÖKERSENİZ TATLI YEMİŞ KADAR OLURSUNUZ. AYRICA ÇİLEK TOK HİSSETMENİZİ SAĞLAR.

IHLAMUR: YEMEK SAATİNE YAKIN İÇİLEN IHLAMURUN, HASTALIKLARA FAYDASININ YANI SIRA İŞTAHI KAPATAN ETKİSİ DE VAR.



Acıktıran Yiyecekler

GREYFURT: DİYET YAPIYORSUNUZ UZAK DURMANIZ GEREKENLERDEN BİRİ DE GREYFURTTUR. KANSERE KARŞI KORUYUCU OLAN GREYFURDUN KÖTÜ YANI İŞTAH AÇICI ÖZELLİĞİNİN DE BULUNMASIDIR.

KARALAHANA: KARACİĞER VE BAZI KAN KANSERİ TÜRLERİNE DE İYİ GELEN KARA LAHANA, AYRICA İYİ BİR İŞTAH AÇICIDIR.

PATATES: PATATESİN YAPISINDA BULUNAN BİLEŞİKLER KAN BASINCINI DÜŞÜRÜCÜ ETKİ GÖSTERİR; BU ENDENLE GLİSEMİK ENDEKSİ YÜKSEK OLAN YİYECEKLER ARASINDA BULUNAN PATATES, ÖZELLİKLE KIZARTMA ŞEKLİNDE PİŞİRİLİRSE ÇOK ÇABUK ACIKMANIZA NEDEN OLUR.

KIRMIZI BİBER: KOLESTEROLÜ ÖNLEYİCİ ÖZELLİĞİ BULUNAN KIRMIZI BİBER İŞTAH AÇAR. BU NEDENLE ACI BİR YEMEK YEDİĞİNİZDE DOYDUĞUNUZU ÇOK KOLAY ANLAYAMAZSINIZ.

NOHUT: MİDEYİ TEMİZLEYEREK İŞTAH AÇAN NOHUT, SAĞLIK AÇISINDAN YARARLI OLSA DA KİLO VERİRKEN ÇOK FAZLA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BİR KURUBAKLAGİLDİR.

İNCİR: KİLO ALDIRICI ÖZELLİĞİ BULUNAN İNCİR İŞTAH AÇAR, BU NEDENLE DİYET DÖNEMİNDE YEMENİZ TAVSİYE EDİLMEZ.

HAVUÇ: HAVUCUN KALORİSİ VE GLİSEMİK ENDEKSİ DİĞER SEBZELERE GÖRE DAHA YÜKSEKTİR. BU NEDENLE ACIKTIRICI ÖZELLİĞİ OLAN HAVUCUN DİYETLERDE BULUNMAMASI GEREKİR.

ALKOL: ALKOLLÜ İÇECEKLERDEN UZAK DURMAYA ÇALIŞIN. ALKOLLÜ İÇKİLER, SİZE KALORİ KAZANDIRIRKEN İŞTAHINIZIN AÇILMASINA NEDEN OLUR.

TUZ: TUZ İŞTAH AÇICI ÖZELLİĞE SAHİPTİR. ÇOK TUZLU BİR BESİNİN ARDINDAN TATLI YEME İSTEĞİNİN DOĞMASI, KAN ŞEKERİNİZDEKİ DALGALANMALAR YÜZÜNDENDİR. ÖZELLİKLE DİYETTE TÜKETİMDEN KAÇINILMALIDIR.

TARÇIN: KOKUSUYLA ÖZELLİKLE TATLILARIN VAZGEÇİLMEZİ OLAN TARÇIN DA ÇOK ÇABUK ACIKTIRAN BAHARATLARDANDIR.

MISIR: GLİSEMİK ENDEKS DEĞERİNİN YÜKSEK OLMASI NEDENİYLE KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİ YÜKSELTEN MISIR, YENDİKTEN SONRA AÇLI8K HİSSİ UYANDIRIR. BU NEDENLE DİYET YAPANLARIN UZAK DURMASI GEREKEN BİR BESİNDİR