***
DIŞARDA
Points: 60.713, Level: 100
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements


Tok tutan ve acıktıran yiyecekler!!!!!!!!!
Tok Tutan Yiyecekler
AVOKADO: B6 VİTAMİNİ DEPOSUDUR. KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ VARDIR. TOK TUTAN AVOKADOYU KENDİNİZİ AÇ HİSSETTİĞİNİZ ZAMANLARDA YİYEBİLİRSİNİZ.
ÇAVDAR EKMEĞİ: YAPILAN DİYETLERİN HEPSİNDE KEPEK EKMEĞİNDEN BAHSEDİLSE DE ASLINDA ÇAVDAR EKMEĞİNİN TOK TUTAN ETKİSİ YADSINAMAZ. HATTA BEYAZ BUĞDAY EKMEĞİNE GÖRE YÜZDE 50 ORANINDA DAHA FAZLA DOYMA HİSSİ VERİR.
DİL PEYNİRİ: GÜN İÇERİSİNDE AÇLIK HİSSETTİĞİNİZDE ATIŞTIRABİLECEĞİNİZ FAYDALI BİR GIDA OLMASININ YANINDA PROTEİNLİ YAPISINDAN DOLAYI TOK TUTMA ÖZELLİĞİNE DE SAHİPTİR.
BÖĞÜRTLEN: KENDİNİZİ AÇ HİSSETTİĞİNİZDE BİR KASE YOĞURDUN İÇİNE KARIŞTIRACAĞINIZ BÖĞÜRTLEN SİZİ BİR SÜRE TOK TUTAR. BÖĞÜRTLEN ÇOK FAZLA ANTİOKSİDAN İÇERİR, BU NEDENLE DE YARARLIDIRLAR.
SARDALYA: PROTEİN DEPOSUDUR. KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİN DENGELENMESİNİ SAĞLAR. BU SAYEDE TOKLUK HİSSİ VERİR. AYRICA METABOLİZMANIN HAREKETE GEÇMESİNİ SAĞLAR.
ELMA: YAPILAN DİYETLERDE ARA ÖĞÜN OLARAK ELMA TAVSİYE EDİLİR BUNUN NEDENİ İSE TOK TUTUCU ÖZELLİĞİNİN OLMASIDIR. KALORİSİ AZ OLAN ELMAYI ACIKTIĞINIZDA YERSENİZ BİR SÜRE DAHA TOK HİSSEDERSİNİZ.
KEPEKLİ MAKARNA: GÜNLÜK GIDA TÜKETİMİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLAN LİFLİ BESİNLERDENDİR. BU BESİNLER YENDİKTEN SONRA HACİMLERİNİN YÜZDE 20’Sİ KADAR GENİŞLEME ÖZELLİĞİNE SAHİP OLDUKLARI İÇİN TOKLUK HİSSİ VERİRLER.
ESMER PİRİNÇ: KAN ŞEKERİNİ DENGEDE TUTARAK AÇLIK HİSSİNİN ÖNÜNE GEÇEN KARBONHİDRATLARIN BAŞINDA GELEN ESMER PİRİNÇ, UZUN SÜRE ACIKMAMANIZI SAĞLAR. BU NEDENLE YEMEKLERİNİZDE ESMER PİRİNCE YER VERİN.
YULAF EZMESİ: TOKLUK VE ŞİŞKİNLİK HİSSİ VEREN BESİNLERİN BAŞINDA GELİR. FAKAT YULAF EZMESİNİ SÜT İLE DEĞİL SU İLE YAPMAKTA FAYDA VARDIR. SÜTLE YAPILDIĞINDA İSE SÜTÜ TERCİH EDİN.
BADEM: GÜNDE İKİ AVUÇ DÜZENLİ OLARAK YENECEK BADEMİN, TOKLUK HİSSİ VEREREK OBEZİTEYE KARŞI MÜZADELEDE YARARLI OLDUĞU YAPILAN ARAŞTIRMALAR İLE KANITLANMIŞ BİR GERÇEK.
BROKOLİ: BROKOLİDE VÜCUTTAKİ İNSULİN DENGESİNİ KORUYAN KROM BULUNUR. KAN ŞEKERİNİN DÜŞMESİNİ ENGELLEYEN KROM SAYESİNDE AÇLIK HİSSETMEZSİNİZ.
YUMURTA: ÇOK PİŞMİŞ YUMURTA DA TOK TUTAN YİYECEKLER ARASINDADIR. HAZIRLANMASI KOLAY OLAN YUMURTA PROTEİN AÇISINDAN DA ZENGİNDİR. PROTEİN SİZİ TOK TUTTUĞU İÇİN KOLAY KOLAY ACIKMAZSINIZ.
DONMUŞ YOĞURT: DONDURMA İSTEĞİNİZİ DONMUŞ YOĞURT YİYEREK KARŞILAYABİLİRSİNİZ. MEYVELİ DONMUŞ YOĞURT YEDİĞİNİZDE HEM KARNINIZI TOK TUTTUĞUNU HİSSEDECEK, HEM DE FAZLA KALORİ ALMAMIŞ OLACAKSINIZ.
SEBZE ÇORBASI: ÇORBA, ATIŞTIRMAK İÇİN İDEAL OLMASA DA AZ KALORİSİ VE TOK TUTAN ETKİSİ İLE İDEALDİR. ACIKTIĞINIZDA BİR KASE ÇORBA AÇLIĞINIZI BASTIRIR.
ÇİLEK: CANINIZ ÇOK FAZLA TATLI İSTEDİĞİNDE BİR KAP DOLUSU ÇİLEK YİYEBİLİRSİNİZ. ÇİLEKLERİN ÜZERİNE BİR TATLI KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ DE DÖKERSENİZ TATLI YEMİŞ KADAR OLURSUNUZ. AYRICA ÇİLEK TOK HİSSETMENİZİ SAĞLAR.
IHLAMUR: YEMEK SAATİNE YAKIN İÇİLEN IHLAMURUN, HASTALIKLARA FAYDASININ YANI SIRA İŞTAHI KAPATAN ETKİSİ DE VAR.
Acıktıran Yiyecekler
GREYFURT: DİYET YAPIYORSUNUZ UZAK DURMANIZ GEREKENLERDEN BİRİ DE GREYFURTTUR. KANSERE KARŞI KORUYUCU OLAN GREYFURDUN KÖTÜ YANI İŞTAH AÇICI ÖZELLİĞİNİN DE BULUNMASIDIR.
KARALAHANA: KARACİĞER VE BAZI KAN KANSERİ TÜRLERİNE DE İYİ GELEN KARA LAHANA, AYRICA İYİ BİR İŞTAH AÇICIDIR.
PATATES: PATATESİN YAPISINDA BULUNAN BİLEŞİKLER KAN BASINCINI DÜŞÜRÜCÜ ETKİ GÖSTERİR; BU ENDENLE GLİSEMİK ENDEKSİ YÜKSEK OLAN YİYECEKLER ARASINDA BULUNAN PATATES, ÖZELLİKLE KIZARTMA ŞEKLİNDE PİŞİRİLİRSE ÇOK ÇABUK ACIKMANIZA NEDEN OLUR.
KIRMIZI BİBER: KOLESTEROLÜ ÖNLEYİCİ ÖZELLİĞİ BULUNAN KIRMIZI BİBER İŞTAH AÇAR. BU NEDENLE ACI BİR YEMEK YEDİĞİNİZDE DOYDUĞUNUZU ÇOK KOLAY ANLAYAMAZSINIZ.
NOHUT: MİDEYİ TEMİZLEYEREK İŞTAH AÇAN NOHUT, SAĞLIK AÇISINDAN YARARLI OLSA DA KİLO VERİRKEN ÇOK FAZLA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BİR KURUBAKLAGİLDİR.
İNCİR: KİLO ALDIRICI ÖZELLİĞİ BULUNAN İNCİR İŞTAH AÇAR, BU NEDENLE DİYET DÖNEMİNDE YEMENİZ TAVSİYE EDİLMEZ.
HAVUÇ: HAVUCUN KALORİSİ VE GLİSEMİK ENDEKSİ DİĞER SEBZELERE GÖRE DAHA YÜKSEKTİR. BU NEDENLE ACIKTIRICI ÖZELLİĞİ OLAN HAVUCUN DİYETLERDE BULUNMAMASI GEREKİR.
ALKOL: ALKOLLÜ İÇECEKLERDEN UZAK DURMAYA ÇALIŞIN. ALKOLLÜ İÇKİLER, SİZE KALORİ KAZANDIRIRKEN İŞTAHINIZIN AÇILMASINA NEDEN OLUR.
TUZ: TUZ İŞTAH AÇICI ÖZELLİĞE SAHİPTİR. ÇOK TUZLU BİR BESİNİN ARDINDAN TATLI YEME İSTEĞİNİN DOĞMASI, KAN ŞEKERİNİZDEKİ DALGALANMALAR YÜZÜNDENDİR. ÖZELLİKLE DİYETTE TÜKETİMDEN KAÇINILMALIDIR.
TARÇIN: KOKUSUYLA ÖZELLİKLE TATLILARIN VAZGEÇİLMEZİ OLAN TARÇIN DA ÇOK ÇABUK ACIKTIRAN BAHARATLARDANDIR.
MISIR: GLİSEMİK ENDEKS DEĞERİNİN YÜKSEK OLMASI NEDENİYLE KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİ YÜKSELTEN MISIR, YENDİKTEN SONRA AÇLI8K HİSSİ UYANDIRIR. BU NEDENLE DİYET YAPANLARIN UZAK DURMASI GEREKEN BİR BESİNDİR
Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur...