EN SEVGİLİYE…

Salatu selamlarımla başlıyorum sözlerime… Essalatü Vesselamü Aleyke Ya Rasulallah…
Senin o nurlu yüzüne bir bakıp ta “Anam babam san feda olsun Ya Rasulallah “demek için nelerimi feda etmezdim ki… Önünde diz çöküp Ben geldim efendim bana dua eder misin demeyi… Ashabınla beraber olmayı o yıldızları gökyüzünden değil de yanında seyretmeyi çok isterdim efendim. Senin şefkatinin genişliğini okuyoruz bize aktarılan Hadislerden senin örnek hayatından…

En sevgili! Bir çocuğun güvercini öldü diye ziyaret ettiğini başsağlığına gittiğini biliyoruz efendim…

Bir gün sabah namazı kıldıyordun, bir ağlama sesi geldi o mübarek kulaklarına hemen namazı kısa kestin. Sordular Ya Rasulallah niçin namazı kısa ketsini. Buyurdun; Bir çocuk aglıyordu. Biliyordum ki o çocuğun ağlaması anne babasının kalbini acıtacak merak edecekler onun için kısa kestim. Evet efendim anne baba şefkatini biliyordun Sende bir babaydın çünkü ve asla çocuklara dayanamaz onları çok sever,öper okşardın… Ne büyük şefkat efendim…

En Sevgili!
“Sizin en hayırlınız; ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben aileme karşı en hayırlı davrananaım. Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimseler değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor ve hakir görür.”
Buyurmuştun. Sen ailene karşıda en hayırlı olan idin. İşlerinde ailene yardım eder, zamanın bir kısmını da onların dertleriyle dertlenmeye ayırırdın. Ya şimdi efendim… İşten eve gelen bey, hal hatır sormak yok, nasılsın demek yok… Yemek ye, geç tv nin başına çocukların durumunu zaten soran yok. Bu kimlerle geziyor kimlerle arkadaşlık ediyor bilmez. Monoton bir hayat… Ardından bizde saygı yok söylentileri yayılmaya başlandı aile hayatında. Hâlbuki senin anlayışın bu degildi. Örnek hayatın bir müslümanın tüm çizgilerini açıkca çizmişti.

En Sevgili!
“Sizin en hayırlınız ,ahlak bakımından en güzel olanınızdır.”buyurmuştun.Ahlak efendim bir müslümanın ahlak anlayışı nasıl olması gerekirdi…?yaşantımız degişti efendim ahlak yapımızı degiştirmek için çeşitli tabir ler ürettiler,gericilik dediler senin sünnetine güya onlar çagdaşmış!ama bilmiyorlar ki asıl çagdaşlıgın senin çizgilerinde oldugunu.okudular efndim koca koca prof oldular dr. Oldular ama biz söz vardır ya hani:”Okumak cehli alır ama eşeklik bakidir”evet bunlar bildiklerini dogru aktarmadılar işlerine göre konuştular,sırf insanların kafası karışsın ve dinden uzaklaşsınlar dediler..inanmadık bunlara inanmayacak ve pirim vermeyecegiz inşallah efendim…

En sevgili!
Seni seviyoruz,inanırmısın acaba kardeşlerim dediklerinin arasında bizlerde varmıyız diye hep düşünüyor,acaba bizi de seviyormusun ,bize de şefatinden bir parça ayırdınmı diye gönülden temenni ediyoryuz Efendim…biliyoruz bazen hata ediyor,yanlışa düşebiliyoruz,ama farkında oluyor ve en büyük kapı olan Allah cc ın tövbe kapısından ayrılmıyoruz.Sen ümmetinin yanlış yerde olmasını asla istemezsin,ama ümmetin efendim dagıldı nedendir bilmiyorum.hani buyurmuşsun ya ,ne zaman İslam alamini düşünsem senin bu hadis in aklıma geliyor ve korkuyorum efendim.
Resulullah buyurdular ki: "Size çullanmak üzere, yabancı kavimlerin, tıpkı sofraya çağrışan yiyiciler gibi, birbirlerini çağıracakları zaman yakındır." Orada bulunanlardan biri: "O gün sayıca azlığımızdan mı?" diye sordu: "Hayır," buyurdular. "Bilakis o gün siz çoksunuz. Lakin sizler bir selin getirip yığdığı çer-çöpler gibi hiçbir ağırlığı olmayan çer-çöpler durumunda olacaksınız. Allah, düşmanlarınızın kalbinden size karşı korku duygusunu çıkaracak ve sizin kalplerinize zaafı atacak!" "Zaaf da nedir ey Allah'ın Resulü?" denildi. "Dünya sevgisi ve ölüm korkusu!" buyurdular.
Kaynak: Ebu Davud, Melahim 5, (4297)

En Sevgili…

Seni canı gönülden seviyor ve Salatu selamlarımızı yolluyoruz…