DIŞARDA
Level completed: 60%,
Points required for next Level: 80
Overall activity: 0%
Achievements

Ölümü yaklaşan kişi
Ölümü yaklaşan kişinin sakin olması ve dili ile kelime-i şehadet söylemesi ve Allahu Teala'nın mağfiretini ümit ederek Allah'a karşı hüsn ü zan içinde olması müstehaptır.
Resululllah Efendimiz(s.a.v) buyurdular ki:"Ölüyü (ölmek üzere olanı) üç şeyle müşahede ediniz.Alnı terlediği,gözleri yaşardığı,dudakları kuruduğu zaman.Bu ona Allah'ın rahmetinin inmesidir."
"Ölülerinize (ölmek üzere olanlara) 'La ilahe illallah,Muhammeden Resullullah'sözünü telkin ediniz."Huzeyfe(r.a)'ın rivayetinde "Zira bu söz geçmiş hataları yok eder."buyurulmuştur.
"Ölmek üzere olan bir adama ölüm meleği geldi.Kalbine baktı,fakat orada bir şey bulamadı.Sonra ağzını açtı,dilini damağına dayamaış 'La ilahe illallah' derken buldu.Bu ihlas kelimesi sayesinde mağfiret olundu.(günahları bağışlandı)."
Telkinde yumuşak muamele etmek müstehaptır.O anda zayıf olduğu için lisanı söylemekte zorlanabilir.Eğer ısrar edilirse bu kelimeyi hoş görmemesinden korkulur.Hüsn ü zan müstehaptır.Zira hadis-i kudside "Ben kulumu benim hakkımdaki zannı yanındayım.Benim hakkımda hayır zanda bulunsun."buyrulmuştur