Etli Taze Sebzeler
Etli Taze Sebzeler
Etli Taze Sebzeler Malzemeler:
-1 kg sebze (türlü için 250'şer gr. Fasulye, bamya, kabak, patlıcan)
-250 gr. Kuşbaşı et (koyun ve süt danası)
-1,5 çorba kaşığı yağ
-2 soğan
-2 domates veya bir kaşık salça
-1- 2 sivri biber
-tuz
Etli Taze Sebzeler Yapılışı Tarifi:
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.
Su (2 -3 bardak) konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Yıkanıp ayıklandıktan sonra doğranmış sebze ete ilave edilir.
Karıştırılıp kapak kapatılır. Orta ateşte 5-10 dakika kavrulur.
Üzerini geçmeyecek kadar su konup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
(taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.)
Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel tuz atılır.
Not: bamya pişirilirken sebzeyi et ile kavurmadan suyunu,limonu ve tuzunu koyarak pişiriniz.