Ispanakli Piliç Sarmasi yapılış tarifi
Ispanakli Piliç Sarmasi
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 30dk
Ispanakli Piliç Sarmasi Malzemeleri
3 piliç gögsü derisi
kemigi çikarilmis
1 piliç butu
1 kg. ispanak
½ bardak kasar peyniri
rendesi 100 gr. tereyagi
3 sogan
ince kiyilmis 3 dis sarimsak
dövülmüs 2 çorba kasigi çam fistigi
tuz
karabiber
Ispanakli Piliç Sarmasi Yapılış Tarifi
Piliç gögsünü ortadan ikiye ayirip parçalari iki naylon folyo parçasi arasina yerlestirin.
Eti döverek yassiltin. Piliç butunun kemigini ve derisini ayirin.
Ispanagi üç kez yikayip ayiklayin. Firininizi 200° C’de isitin.
Ispanagin yarisini piliç butu, tuz, karabiber, kasar peyniri ile birlikte mutfak
robotunda çekin. Yassilttiginiz gögüs etlerinin üzerine robotta çektiginiz harci
paylastirin. Rulo seklinde sarin. (Sonra çikarmak üzere iple baglayabilir veya
kürdanla tutturabilirsiniz.) Tereyaginin yarisini bir tavada kizdirin.
Piliç sarmalarinin her tarafini pembelesene kadar kizartin, firin tepsisine alin.
10 dakika firinlayin. Kalan tereyagini kalin dipli bir tavada eritin.
Sogan ve sarimsaklari tavanin kapagini kapatarak, arada karistirarak 5 dakika pisirin.
Dolmalik fistigi ekleyin, hafif esmerlesene kadar karistirarak kavurun.
Kalan ispanagi ilave edin, 10 dakika tavanin kapagini kapatmadan karistirarak kavurun.
Tuz vekarabiberini ekleyip atesten alin.
Piliç sarmayi kavurdugunuz ispanak ve kestaneli pilav ile servis edin