KIRMIZI KADİFE KEK(RED VELVET CAKE)



Malzemeler:

2 1/2 su bardağı un elenmiş (287 gr.)
1 1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı silme karbonat
1 1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kakao
1 bardak buttermilk
1 tatlı kaşığı vanilya
2 yumurta
2 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası

krema malzemleri:

113 gr tereyağı
227 gr krem peynir yada labne
2 su bardağı pudra şekeri





YAPILIŞI:

Şeker hariç kuru malzemlerimizi kaseye karıştıralım.
Ayrı bir kasede sulu malzemlerimizi ekleyip güzelce şekerle beraber birbirine girinceye kadar karıştırın.
Hafif hafif unu ekleyelim.
3 adet 22 cm çapındaki yağladığımız kalıplarımızı paylaştıralım.
25 dakika ortalarıda pişinceye kadar pişirelim.

Kekimiz pişerken kremayı hazırlayalım

kremanın yapılışı

Terayağını ve peyniri pürüzsüz bir hal alıncaya kadar mikserle çırpalım.içine şekeri de ilave edip karıştırın.

Soğumuş keklerimizin üzerindeki bombili kısmı bıçakla keselim ayrı bir kaseye alalım..bol krema ila etrafını kaplayalım üzerlerinide bombili yerlerinden çıkan kekimizi parçalayıp süsleyelim..