DIŞARDA
Level completed: 67%,
Points required for next Level: 66
Overall activity: 0%
Achievements

Biz şükretmek de bu kadar aciz bir kul'muyuz?
Bizler yeni nesil olarak çok şanslıyız. değerimizi bilmek gerekir. İslamı daha rahat düzeyde yaşamak varken bunu bilmemek veya görmezden gelmek utanç verici birşeydir.
Ninelerimiz dedelerimiz mağaralarda kuranı kerim okurlarmış.Gizlice ibadetlerini eda ederlermiş..
Bize gelince herşey kolay ve rahat. Biz bu kolayı kendimize zor etmişiz. Şuan ağlanacak hallerimize gülmekteyiz
Sünnet denilince birine; peygamberin uyguladıgı hal ve hareketlerdir veya davranışlardır..
peki bunlar nelerdir? veya bu sünnetleri uyguluyor musun? diye soruldugunda verilen cevap susmaktır..!! Biz sünnetlerimizi unutmuşuz......
Allah'ı biliyoruz, elhamdülillah müslümanız da ama görevlere gelince nedense yapmıyoruz..nefsimize yenik düşüyoruz..bazen keşke insan sonunu görebilse de yola gelse diyorum.. Ama bu seferde imtihan olmazdı, ne anlamı kalırdı dünyada yaşamanın.!
Acaba kullugumuzu tam yapabiliyor muyuz?..Rabbim o kadar nimet vermiş bunları görebiliyor muyuz? yoksa görmezden mi geliyoruz? Arkadaşımız bizlere hediye verince, ona sarılmayı ve teşekkür etmeyi unutmuyoruz. Ama rabbim o kadar hediye vermiş ki bizlere, bu hediyeleri görmezden geliyoruz. ona bir teşekkürü bile çok görüyoruz. Bazen kendime bakıyorum da sınavım olunca veya bir derdim olunca hemen rabbime sığınıyorum.ama sıkıntı gidiverincede rabbimi unuttugum zamanlar oluyor..acaba sadece dertler sıkıntılar için mi var Allah?...İşte biz bu kadar nankörüz. sağlıklı iken unuturuz, hasta olduk mu hemen ''rabbim şifa'' İşte biz bu kadar benciliz. Sadece kendimizi düşünürüz menfaat dünyasına kapılmış yolumuza devam etmeye çalışıyoruz ama bu yolda sadece dertlerde Allah..çünkü bu mantık herkesin beynine yerleşmiş..rabbim bu mantıkla gidenlerden eylemesin inş. onu devamlı anmayı şükretmeyi ve ona güzelce ibadet etmeyi nasib eylesin inşallah... Rabbim hepimizden razı olsun kardeşlerim selametle kalın ...
Serçelerin ayaklarına bağladığı karanlık;
Kimseyi çağıramaz kendi adıyla...
İSMET ÖZEL