DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Fatiha suresi her derde devadır
Rasûlüllah (s.a.v.) Efendimiz hadislerinden birinde şu beyanda bulunmuşlardır:
* “Kur’ân’da 8 ayet vardır ki, bunlar okunursa her derde devâ olur. Bunlardan 7’si Fatiha, biri de ayet’el-Kursî’dir.” buyurmuşlardır. (Muhtaru’l-Ehadis. sf: 104)
* “Fatiha Suresi’nde her derdin şifası vardır.” (Sünenu’d-Dârimi: c/2. Sf: 445., Câmiu’s-Sağir, İmam Suyuti. H.No: 5827)
* Ebu Sâid b. el-Mualla (r.a.) diyor ki:
Mescitte namaz kılıyordum. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) çağırdı. Yanına vardığımda:
- Mescitten çıkmadan sana Kur’ân’ın en büyük Suresini öğreteceğim. Elimden tuttu. Mescitten çıktıktan sonra dedim ki:
– Ya Rasûlallah! Kur’ân’ın en büyük suresini sana öğreteceğim, buyurmuştunuz. Buyurdular ki:
– Evet, o Sure: Elhamdülillahi Rabbi’l-Âlemin (Fatiha suresi)’dir. O sure, Seb’ul-Mesani (yedi Âyet) ve bana verilenKur’ân-ı Azimdir” buyurdular. (Buhari, Ebu Dâvud. Nesai. Rudani, Cem’ul-Fevaid)
* İbni Abbas (r.a.) anlatıyor:
– Cebrâil, Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’in yanında otururken, üstünden bir çatırdama sesi duydu. Başını kaldırıp şöyle beyanda bulundular:
– Bu duyulan ses gök kapılarından birinin açılışının sesidir. Bu kapı bugüne kadar hiç açılmadı. Sâdece bugün açıldı. Oradan bir melek indi. Bu melek de ilk defa bugün indi, bugüne kadar hiç inmemişti. Melek selâm verdikten sonra şöyle dedi: Yalnız Sana verilen ve Senden önce hiçbir peygambere verilmeyen şu iki nûru Sana müjdelerim. Bu iki nûr Fâtiha Suresi ve Bakara Suresi’nin son âyetleri. Onlardan bir harf bile okusan mutlaka karşılığında sevabını alırsın...” Müslim, Nesai. Rudani. Cem’ul-Fevaid)
* Ebu Hureyre (r.a.) diyor ki:
– Ben Rasûlüllah (s.a.v.) şöyle buyururken duydum:
“Yüce Allah buyurdu ki: Ben namazı Kendimle kulum arasında iki yarıya böldüm ve kuluma istediği verilecektir” buyurdu. (Müslim)
* “Fatiha Suresi arş altından bir hazineden indirilmiştir.” (Câmi’us Sağir, İmam Suyuti. Hadis No: 5829)
* Hz. Hârice bin Es-Sa’lt amcam bana şöyle bir olayı anlattı dedikten sonra şu beyanda bulundu:
Rasûlüllah (s.a.v.)’e geldim.Müslüman oldum. Sonra evime dönerken bir topluluğa rastladım. Demir zincirlerle bağlı bir delinin başına birikmişler.
Delinin sahipleri dediler ki:
– Duyduğumuza göre senin arkadaşın iyi bir kimse imiş. Sende O’ndan öğrendiğin bunu tedavi edecek bir şey var mı? dediler. Ben de ona Fatiha Suresi’ni okudum. Deli iyi oldu. Bana yüz koyun verdiler. Hz.Peygamber’e geldim. Durumu olduğu gibi anlattım.
– Bundan başka bir şey okudun mu? Buyurdular.Ben de:
– Hayır okumadım ey Allah’ın Rasûlü! diye cevap verdim.
– Koyunları al! buyurdular. (Ebu Dâvud. Tıb, 3896, el-Ezkâr 94; bab/İmam-ı Nevevi)
Bu sure ile ilgili daha birçok Hadis-i şerif zikredilmiştir.
Size tavsiyem: Hergün sabah namazının sünneti ile farzı arasında 41 defa Fatiha Suresi’ni okumanızdır. (mevlüt özcan hocaefendi)
Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur...