2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Mantarli bİftek

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 455.346, Level: 100
    Points: 455.346, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 100,0%
    Overall activity: 100,0%
    Achievements
    SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    EMEKTAR KURUCU

    .
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    ISPARTA
    Mesajlar
    18.956
    Points
    455.346
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Mantarli bİftek


    MANTARLI BİFTEK




    Malzemeler:

    * 500 gr. az yağlı biftek
    * 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    * 1/2 çay bardağı süt
    * 1 tatlı kaşığı kimyon
    * 1 tatlı kaşığı kekik
    * bol karabiber ve istenen miktarda tuz
    * 2 orta boy domates (kabukları soyulup küp küp doğranmış)
    * 2 adet yeşil biber (halka halka doğranmış)
    * 1 orta boy kuru soğan (küp kesilmiş)
    * 4-5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
    * 6-7 adet iri beyaz taze mantar (şeritler halinde kesilmiş)
    * 2-3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
    * 1 çay bardağı zeytinyağı
    * 1 yemek kaşığı un
    * 1/2 su bardağı su
    * Tuz, karabiber, kekik, fesleğen, kırmızı biber, kimyon

    Hazırlanışı : Öncelikle etleri çok geniş olmayan parçalara ayırıp fazla yağları kesip atılır. Harç için verilen ölçülerde zeytinyağı, süt, kimyon, karabiber, kekik ve tuzu karıştırılıp etleri bu karışıma iyice bulanır ve çekmesi sağlanır. Bu şekilde 30 dakika kadar bekletilir. Geniş bir teflon tencereye etleri harcını süzmeden aktarılıp çevirerek kızartılır. Fazla kızarmamasına ve yanmamasına dikkat edilir. Etler piştiğinde tencereden alınır ve bir kenarda bekletilir. 1 çay bardağı zeytinyağını aynı tencerede kızdırıp unu eklenir ve karıştırarak birkaç saniye kavrulur. Kuru soğan, sarımsak, taze soğan, biber ve mantarları tencereye alınır. Suyunu salıp hafif çekene ve yumuşayana kadar sotelenir. En son domatesler ilave edilip biraz daha pişirdikten sonra karışım un sebebiyle hafif koyulaşmaya başlayacaktır, etleri tekrar tencereye alıp ateşi kısılır ve yarım su bardağı su ilave edilir. Bir miktar daha tuz, karabiber, fesleğen, kırmızı biber ve kekik ilave ederek hafifçe karıştırılır, kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirilip servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 8.391, Level: 61
    Points: 8.391, Level: 61
    Level completed: 81%,
    Points required for next Level: 59
    Level completed: 81%, Points required for next Level: 59
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    incifiliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    783
    Points
    8.391
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Cevap: Mantarli bİftek

    zor yapılan bir yemek emeğine sağlık
    http://www.kevserdenizi.net/forum/

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •